Hlavní obsah

Kůrka měl radost, že se mu probudily nohy

Martin KézrPrávo

Dvěma góly z přesilovek pečetil Tomáš Kůrka nejvýraznější výsledky hokejové Sparty v letní European Trophy. Letní posila z konkurenční Slavie byla při vítězství 6:1 nad Mannheimem hodně vidět.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Kůrka střílí jednu z branek Sparty do sítě Mannheimu

Článek

„V předchozím zápase s Linköpingem jsme byli dost unaveni, nejezdilo nám to a jen jsme se ho zúčastnili. Mannheimu jsme ale rychlé nasázeli góly, ty vždycky pomohou. Soupeř se snažil hrát hodně do těla, my na něj ale vlítli a prosadili se jednoduchostí v koncovce. Osobně mám dobrý pocit z toho, že se mi konečně probudily nohy. Na hře je to hned znát,“ líčil Kůrka.

Premiérový ročník European Trophy bere Sparta vážně. V sázce je zajímavá finanční prémie, ale i sportovní úspěch. „Chceme dosáhnout na postup do finálového turnaje, proto jsme měli velikou motivaci a bylo moc důležité duel s Mannheimem zvládnout. Jetě musíme udělat poslední krok v pátek v Drážďanech proti Eisbärenu,“ líčí Kůrka a ví, že k jistotě postupu potřebují i proti berlínskému celku bodovat.

„Chceme mezi nejlepší kluby Evropy, to je jasné,“ zopakoval útočník. „Potřebovali jsme vítězství kvůli fanouškům, abychom si nenaštvali ještě před startem extraligy, ale i kvůli sobě. Docela se mi ulevilo, když tam brzy napadaly góly,“ říkal trenér Miloš Holaň.

Zatímco předtím s Djurgardenem a Linköpingem sparťané v koncovce tápali a nedočkali se gólu, proti elitnímu německému klubu to bylo ve 13. minutě už 3:0. "Tentokrát jsme měli přesně to, co jsme mít měli. Důraz, pohotovou a tvrdou střelbu, tlak do brány. K tomu pohyb, nasazení, agresivitu. Hráči to poctivě odmakali, byli aktivní, už před zápasem jusem v kabině cítil veliké odhodlání,“ konstatoval spokojeně trenér.

Mannheim patří mezi špičkové německé kluby, ale na pražském ledě i s devíti Kanaďany v sestavě působil bezradně, třemi góly ve své síti zaplatil za častá vyloučení a nakonec si jeho hráči frustraci vybíjeli ve rvačkách. „Líbilo se mi, že mladí Tůma i Husák odhodlaně čelili provokacím soupeře, ale bohužel za to budou mít distanc na příští zápas,“ řekl Holaň, ale až tolik se nezlobil. „Hráče jsme upozorňovali, že mohou ze stranu soupeře přijít i takové akce. Když do těch bitek Mannheim šel, bylo jasné, že nelze stát stranou a je dobré, když mužstvo i takhle drží pohromadě.“

Reklama

Související témata: