Hlavní obsah

Švédský nájezd v ET ustály jen Pardubice. Musíme zapracovat, říká Růžička ze Slavie

PRAHA

Tři zápasy a tři stejná poznání. Musí se makat. Hokejisté Sparty v European Trophy doma padli s týmem HV 71 Jönköping 1:4, Slavia ve Stockholmu prohrála s Djurgaardenem 2:5. Švédského soupeře porazily jen Pardubice, které vyhrály nad Linköpingem těsně 3:2. Hodnocení trenérů a hráčů ale bylo pokaždé shodné - k ideálu je daleko.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička při utkání na střídačce.

Článek

Na snahu Sparty se do holešovické arény vypravilo 778 diváků, dočkali se jednoznačné porážky. „Nejsme ještě tolik sehraní, chce to čas. Tohle jsou přípravné zápasy, takže bych to nějak nehrotil,“ shrnul první klání v evropském poháru Peter Jánský.

Sparťané sehráli v letošním létě čtyři zápasy, třikrát prohráli a vstřelili jen pět gólů. „Rozhodla jednoznačně produktivita. Oni měli šance a dali góly, v tomhle nás vyškolili,“ přiznal ve čtvrtek pro sparťanskou televizi útočník Michal Broš. „Nerad prohrávám, špatně to koušu,“ přidal se obránce Angel Krstev.

Budeme se snažit změnit prakticky všechno, řekl Růžička 

Slavia s hlavním trenérem Vladimírem Růžičkou má před sebou o víkendu ještě dvě utkání na severu Evropy. V prvním prohrála 2:5. Za vše mohly začátky třetin, kde inkasovala čtyři góly. Celkem tři z pěti obdržela v oslabení. „Jsme zvyklí hrát úplně jiným stylem, naše taktika na širokém švédském ledě vůbec nevycházela,“ řekl pro klubové stránky autor první slávistické branky Tomáš Svoboda.

„Pokračujeme v podobném duchu jako loni, na tom budeme muset ještě pracovat, abychom hned neprohrávali. Pak zbytečně pořád dotahujeme. Budeme se snažit změnit prakticky všechno. Musíme hodně zapracovat, jak v obranném pásmu, tak ve středním i v útočném,“ nešetřil kritikou Vladimír Růžička.

Slavilo se jen v Pardubicích, vlastně v Hradci Králové, tam tým kouče Pavla Hynka udolal Linköping. „Sehráli jsme druhé utkání před sezónou, po herní stránce jsme střídali dobré momenty se špatnými. Byl to hodně fyzicky náročný hokej. Jsme rádi za vítězství, hráli jsme proti špičkovému švédskému klubu, vůle a prestiž vyhrát byla cítit z obou stran,“ přiznal Hynek.

Reklama

Související témata: