Hlavní obsah

Podkonický se v dresu Komety Brno pomstil Liberci

Josef PešoutSport.czPrávo

Ještě v březnu bojoval hokejový útočník Andrej Podkonický v dresu libereckých Bílých Tygrů v extraligovém play-off. Klub, kde strávil sedm sezón, mu ale v létě neprodloužil smlouvu, a tak se představil na svém bývalém domácím ledě vůbec poprvé v roli soupeře. A dokonale se pomstil. Bojovným výkonem přispěl k vítězství Komety Brno 2:1 v rámci European Trophy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost brněnských hokejistů, kteří porazili Liberec.

Článek

„Měl jsem zvláštní pocity. Všechny liberecké kluky dobře znám, ale teď jsem na druhé straně. Když o mě nebyl v Liberci zájem, začínám někde jinde. Jsem rád, že jsme odehráli výborný zápas, byť jsme se pomalu rozjížděli, protože jsme přijeli až těsně před rozbruslením. Škoda, že se nehrálo ve velké Tipsport Areně, kde by bylo lepší hokejové zázemí, než ve staré hale,“ líčil Podkonický. A přiznal, že nešlo o snadný duel. „Na vítězství jsme se nadřeli. Hráli jsme už třetí kolo evropské soutěže a měli jsme v nohou dva souboje se švédskými soupeři,“ připomněl Podkonický.

Trefil se jen Kudrna

Jediný gól Liberce do brněnské sítě vstřelil Jaroslav Kudrna. „Vstup do soutěže nám výsledkově nevyšel. Ze začátku jsme se těžko prosazovali. Brno produkovalo defenzivní taktiku. A neprospělo nám ani přerušení zápasu na dvacet minut kvůli poruše osvětlení. Vypadli jsme z tempa,“ mínil útočník.

„Na jednu vstřelenou branku budeme těžko vyhrávat. Musíme zabrat ve čtvrtek proti Pardubicím. Evropský turnaj je dobrou přípravou. Chceme zapracovat na produktivitě. Tři kola hrajeme potom po sobě ve Skandinávii a věřím, že přivezeme nějaké body. Abychom pozvali diváky na následující domácí zápasy se zahraničními soupeři v Liberci. Ta se uskuteční už v Tipsport Areně a doufám, že nedlouho před startem extraligy přijde hodně diváků,“ dodal Kudrna.

Diváci byli při zápase Liberec-Brno zvědaví i na exlibereckého útočníka Leoše Čermáka, který je novou posilou Brna po příchodu z Ruska. Jenže zkušený forvard s týmem na sever Čech ani nepřijel. Marně se pak fanoušci těšili i na premiérové vystoupení libereckého kapitána Petra Nedvěda v nové sezóně. Ani on se na ledě neobjevil.

European Trophy:
Liberec-Kometa Brno 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky: 55. Kudrna - 26. H. Zohorna, 40. Švrček.

Reklama