Hlavní obsah

Hokejisté Plzně i Českých Budějovic vyhráli ve Finsku po nájezdech

Hokejisté Plzně i Českých Budějovic vyhráli ve svých druhých zápasech v European Trophy ve Finsku 3:2 po samostatných nájezdech. Plzeň dnes přehrála Kärpät Oulu, České Budějovice uspěly na ledě KalPy Kuopio. Západočeši mají na svém kontě ve Východní divizi čtyři body a Jihočeši tři. V českém souboji porazil Liberec gólem v prodloužení Pardubice 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský Tomáš Vlasák se raduje s brankářem z vítězství

Článek

V zápase Plzně s Oulu se střelci prosadili až ve třetí třetině. Domácím zajistil vedení Michal Vondrka, asistenci si připsal druhý Čech ve finském týmu Ivan Huml.

Na jeho branku však dokázal rychle odpovědět Tomáš Pitule. Podobný "kousek" se podařil i Radku Dudovi, který v 58. minutě vyrovnal podruhé. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých uspěl jen Jaroslav Hlinka. Adam Svoboda zlikvidoval všechny tři pokusy soupeře, nepřekonali jej ani Vondrka s Humlem.

Českobudějovický brankář Jakub Kovář sice při penaltách stoprocentní nebyl, ale i on svůj tým dovedl k druhému bonusovému bodu. Ve čtvrté sérii o výhře Jihočechů rozhodl Petr Sailer. V normální hrací době se střelecky prosadili obránci Peter Mikuš a František Ptáček.

Souboj Liberce a Pardubic, které šetřily řadu opor, rozhodl slovenský útočník Milan Bartovič. Nejprve v 53. minutě přihrál na vyrovnávací gól Michalu Bártovi a 52 sekund po začátku prodloužení se prosadil sám.

Hokejová European Trophy:
KalPa Kuopio - Mountfield České Budějovice 2:3 po sam. náj. (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Hentunen (Masuhr, S. Kapanen), 38. Junilla (Saarinen) - 33. Mikuš (Kuchejda, Mertl), 35. Ptáček (Kašpařík), rozhodující nájezd Sailer. Rozhodčí: Rönn, Hämäläinen - Juntunen, Sormunen (všichni Fin.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 3433.
Kärpät Oulu - HC Plzeň 1929 2:3 po sam. náj. (0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 42. Vondrka (Junttila, Huml), 55. Kemppainen (Koskenkorva, Ohtamaa) - 43. Pitule, 58. Duda (Jiří Hanzlík, M. Straka), rozhodující nájezd Hlinka. Rozhodčí: Keränen, Sorakangas (oba Fin.). Vyloučení: 7:5, navíc Jan Kovář (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 785.
Bílí Tygři Liberec - ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 53. Bárta (Bartovič), 61. Bartovič (P. Nedvěd) - 42. Kousal (Nahodil, Kolář II). Rozhodčí: Hribik, Smitka - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 1500

Reklama