Hlavní obsah

Hokejisté Plzně i Českých Budějovic vyhráli ve Finsku i podruhé

PRAHA

Hokejisté Plzně i Českých Budějovic zvládli vítězně i druhý zápas European Trophy na finském území, tentokrát uspěli v normální hrací době. Západočeši vyhráli i díky hattricku Tomáše Vlasáka 4:0 na ledě Kuopia, Jihočeši porazili Oulu 2:1. Prohrály jen Pardubice, které v Innsbrucku nestačily na Mannheim, jemuž podlehly 0:1.

Článek

Plzeň ve čtvrtek vyhrála po samostatných nájezdech v Oulu, v sobotu byla ještě úspěšnější. Hrdiny zápasu byli střelecky disponovaný Vlasák a brankář Adam Svoboda, který udržel čisté konto.

Podobně úspěšní byli na severu Evropy i hráči Českých Budějovic, kteří ve čtvrtek zvítězili po penaltách v Kuopiu a dnes přehráli Oulu.

Finský tým, v jehož sestavě opět nechyběli čeští krajánci Michal Vondrka a Ivan Huml, se sice dostal do vedení, ale Roman Pšurný ještě v první třetině vyrovnal. Autorem rozhodující branky byl kapitán František Ptáček, jenž se prosadil i v předchozím duelu.

Z českých týmů tak v sobotu zaváhaly jen Pardubice, které nedokázaly vstřelit Mannheimu gól. Německý tým si v Innsbrucku připsal třetí výhru v soutěži a v čele Jižní divize předstihl svého dnešního soupeře.

Sobotní zápasy:
Hokejová European Trophy:
Tappara Tampere - Färjestad BK 2:4, Turku - Frölunda 3:2sn, Jokerit Helsinky - Djurgarden 1:4. KalPa Kuopio - HC Plzeň 1929 0:4, Kärpät Oulu - Mountfield České Budějovice 1:2, Adler Mannheim - ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:0

Reklama