Hlavní obsah

Pardubice neskórovaly, do Koláře se soupeř pustil už při rozbruslení

INNSBRUCK/PRAHA

Ani 42 střel na branku nestačilo hokejistům Pardubic, aby na innsbruckém ledě vstřelili Mannheimu gól. Německý celek naproti tomu skóroval z ojedinělé akce a na rozdíl od českého soupeře si udržel v letním turnaji European Trophy neporazitelnost. "Jen jsme brankáři Brückmannovi prášili do betonů,“ litoval na klubovém webu pardubický útočník Jan Kolář.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Kolář z Pardubic (vpravo) v zápase s Vítkovicemi

Článek

„Měli jsme o 29 střel víc než německý celek, přesto jsme prohráli. To naštve, bohužel chyběla větší razance a přesnost v zakončení a nevyužili jsme přesilovky, včetně dlouhé hry pět na tři,“ zlobil se pardubický trenér Ladislav Lubina.

Kolář měl zvláštní konflikt s kapitánem Mannheimu Kinkem už při rozbruslení. „Nejdřív jsem ani netušil, co se mu nelíbí. Vadilo mu, že jsem přejel červenou čáru. U nás je přitom normální rozbruslení po celém hřišti. On však měl asi pocit, že jsem nedovoleně vnikl do vymezeného území,“ líčil Kolář. Hned po čtyřech vteřinách hry šel na trestnou lavici. „Okamžitě po buly jsem od Kinka dostal sekyru, tak jsem do něj taky šťouchnul a šli jsme ven oba.“

Pardubičtí se marně těšili, že když je německý tým zval do Innsburcku, dostanou šanci zahrát si v olympijské hale. Až na místě zjistili, že tam není už tři roky led a při prohlídce areálu spatřili na ploše židličky a stolečky. „Nakonec jsme hráli v malé hale s hledištěm pro tři tisíce lidí, ani to nebylo plné. Úžasný výhled na Alpy jsme si ale užili,“ doplnil Kolář.

Reklama

Související témata: