Hlavní obsah

Pardubice otočily zápas na ledě Tappary a vyhrály v nájezdech

Hokejisté Pardubic dokázali smazat na ledě Tappary Tampere v European Trophy tříbrankovou ztrátu a slavili výhru 6:5 po samostatných nájezdech. Zápas rozhodl v rozstřelu Martin Bartek. Východočeši si v pátém utkání v soutěži připsali třetí vítězství a v čele tabulky Jižní divize se dotáhli na Mannheim, který má ale dva zápasy k dobru.

Radost hokejistů Pardubic

Článek

Úvodní dějství dnes Pardubicím nevyšlo a Tappara v něm získala vedení 3:0. Skóre otevřel v páté minutě Juha Leimu, za 87 vteřin překonal gólmana Vladislava Koutského Sami Venäläinen a v 16. minutě se prosadil znovu Leimu. Český tým se ale vrátil ve druhé části do hry, když snížili Tomáš Zohorna s Petrem Koukalem. Domácí ale díky přesilovkové trefě Joeye Tenuteho 31 sekund před koncem třetiny získali dvoubrankový náskok.

V závěrečném dějství nejdříve na snížení Roberta Kousala odpověděl opět v početní převaze Miikka Männikkö, ale potom se trefil v přesilovce Aleš Píša a v 57. minutě v další početní výhodě vyrovnal Koukal. V rozstřelu se za domácí proti brankáři Martinu Růžičkovi, který nahradil Koutského, prosadil jen Männikkö. Za Pardubice skórovali Koukal i Bartek.

Hokejová European Trophy - Jižní a Západní divize:
Tappara Tampere - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:6 po sam. nájezdech (3:0, 1:2, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Leimu (Cepis, Peltola), 7. Venäläinen (Erkinjuntti, Leimu), 16. Leimu (Mäntylä, Erkinjuntti), 40. Tenute (Saravo, Strömberg), 51. Männikkö (Leimu) - 24. Zohorna (Kočí, Bartek), 30. Koukal, 49. Kousal (Radil, Benák), 53. Píša (Kolář I, Kolář II), 57. Koukal (Kolář I, Starý), rozhodující sam. nájezd Bartek. Rozhodčí: Henriksson, Leppäalho - Mikkonen, Vikman (všichni Fin.). Vyloučení: 6:8. Využití: 2:2. Diváci: 2580.
Sestava Pardubic: Koutský (na nájezdy M. Růžička) - Píša, Kolář II, Sičák, Kočí, Benák, Drtina, Nakládal, Mocek - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Půhoný, Semorád - Radil, T. Zohorna, Rákos - Kousal, Nahodil, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: