Hlavní obsah

České Budějovice a Plzeň budou hrát o prvenství v divizi European Trophy

PRAHA

Už jen poslední tajenka zbývá rozluštit v letošním ročníku European Trophy před posledním hracím dnem. A to, kdo se stane vítězem divize Východ. Už nyní je jisté, že to bude český klub. Dva úterní zápasy rozhodnou o tom, zda to budou nakonec České Budějovice, nebo Plzeň. Oba týmy už mají každopádně zajištěnu účast ve finálovém turnaji v Rakousku v polovině prosince.

Foto: David Veis, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic

Článek

České Budějovice si zajistily postup do finálové části největšího hokejového turnaje na starém kontinentu v sobotu na ledě brněnské Komety, kde vyhrály 3:1. V European Trophy se Mountfieldu dařilo, z dosavadních sedmi zápasů prohrál jen ten úvodní s Plzní. A to až v prodloužení.

Pokud na závěr porazí doma pražskou Spartu, má jisté prvenství v divizi Východ a soupeřem Jihočechů ve čtvrtfinále play-off bude 16. prosince ve Vídni švédská Lulea. V případě prohry Českých Budějovic a vítězství Plzně nad Pardubicemi, budou s Luleou hrát právě plzeňští Indiáni a Mountfield bude mít za soupeře finský Jokerit.

Plzeň předvádí v přípravě také parádní výkony, v sedmi zápasech ET prohrála jen jednou, a to jí jen nevyšly samostatné nájezdy proti Slovanu Bratislava. Výborně si vedla proti soupeřům z Finska. Tapparu Tampere roznesla doma 4:0 a poté vyhrála i v Oulu a Kuopiu.

Poslední zápasy základní části European Trophy
Úterý 6. září (17:30):
Plzeň - Pardubice
České Budějovice - Sparta Praha

Finálový turnaj v Rakousku si zahrají i Pardubice, které čeká domácí Salcburk. Východočeši vyhráli divizi Jih, když prohráli jen v Mannheimu a v Liberci. Trojnásobné zastoupení v nejsilněji obsazeném (bez účasti ruských klubů) turnaji v Evropě ukazuje, že to s českým klubovým hokejem nebude zase tak špatné.

A to i přesto, že zbylé čtyři české kluby dopadly v European Trophy mizerně -  Liberec, Brno i obě pražská "S" obsadily ve svých divizích spodní příčky. Nejhůře dopadla brněnská Kometa, která si v osmi zápasech připsala jen pět bodů za výhru v Liberci a lépe zvládnuté nájezdy proti Linköpingu.

Obsazení play-off European Trophy na Red Bull Salute v Rakousku:
Čtvrtfinále - 16. prosince:
17:15Frölunda - Linköping (Salcburk)
17:15Jokerit - Č. Budějovice nebo Plzeň (Vídeň)
20:30Pardubice - Salcburk (Salcburk)
20:30Č. Budějovice nebo Plzeň - Lulea (Vídeň)
Semifinále a zápasy o umístění se budou hrát 17. prosince ve Vídni a Salcburku, finále a zápas o 3. místo 18. prosince ve Vídni.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články