Hlavní obsah

Hokejisté Slavie odřekli účast v European Trophy

Praha

Hokejisté pražské Slavie nebudou letos startovat v European Trophy. Podle klubového webu odřekli účast proto, že se chtějí po uplynulé nepovedené sezóně vše podřídit úspěchu v extralize.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Růžička ze střídačky diriguje Slavii.

Článek

"Rozhodli jsme se, že zvolíme jinou cestu," řekl serveru generální manažer a trenér Slavie Vladimír Růžička. Slavia měla podle rozpisu European Trophy hrát na ledě Jyväskylä (17. srpna), KalPy Kuopio (19. srpna), doma s Linköpingem (24. srpna), s HV 71 (26. srpna), na Spartě (31. srpna), se Spartou doma (1. září), se Slovanem Bratislava (10. října) a ve Vídni (27. listopadu).

"V srpnu by nás čekala pětidenní cesta po Finsku, během níž bychom vypadli z tréninkových dávek. V listopadu je potom velice náročný extraligový program a my bychom museli hrát sedm zápasů během čtrnácti dnů, včetně cesty do Vídně. Budeme se raději soustředit na domácí soutěž," uvedl Růžička.

V letní přípravě má Slavia nově na programu devět zápasů. Vedle soupeřů z tuzemska se utká i s Jekatěrinburgem, Nižněkamskem a Drážďanami.

V dalším ročníku European Trophy pro 32 týmů jsou mezi přihlášenými i České Budějovice, Plzeň, Kometa Brno, Sparta, Liberec a Pardubice.

Reklama

Související témata: