Hlavní obsah

Hokejisté Chomutova budou hrát místo Slavie European Trophy

Chomutov

Hokejisté Chomutova budou hrát European Trophy místo Slavie, která se na konci května účasti v soutěži vzdala. Nováček extraligy byl zařazen do Jižní divize a převzal kompletně rozpis zápasů po pražském klubu. V soutěži tak zůstává sedm českých zástupců.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují po postupu do extraligy

Článek

"Nabídku na účast v European Trophy jsme dlouho zvažovali a nakonec se rozhodli, že se této prestižní soutěže zúčastníme. Čeká nás konfrontace s nejlepšími evropskými týmy, takže lepší přípravu bychom si přát ani nemohli," řekl klubovému serveru generální manažer Jaroslav Veverka.

Chomutov se představí v soutěži na ledě Jyväskylä (17. srpna), KalPy Kuopio (19. srpna), doma s Linköpingem (24. srpna), s HV 71 (26. srpna), na Spartě (31. srpna), se Spartou doma (1. září), se Slovanem Bratislava (10. října) a ve Vídni (27. listopadu).

"Turnaj má svou kvalitu a týmy, které do Chomutova přijedou, jsou špičkovými evropskými celky, co hrají pravidelně na špičce svých soutěží. Slovan Bratislava je navíc nováčkem KHL. Věřím, že si diváci cestu na stadión najdou a bude to pro ně stejný zážitek jako pro celý klub," uvedl marketingový ředitel Chomutova David Dinda.

Reklama

Související témata: