Hlavní obsah

České Budějovice - Plzeň 3:2Hokejisté Českých Budějovic porazili v European Trophy Plzeň

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v utkání European Trophy nad Plzní 3:2 a posunuli se už bez naděje na postup do finálového turnaje v tabulce Severní divize na páté místo. Plzeň definitivně ztratila naději na posun z poslední pozice. Oba celky do utkání zařadily jen několik hráčů základní sestavy a nasadily do juniory.

Foto: David Veis, ČTK

Hokejisté HC Mountfield České Budějovice porazili v ET Plzeň.

Článek

Domácí Mountfield získal v úvodní části dvoubrankové vedení díky trefám Kříže a Eddieho Turka, dvacetiletého syna trenéra brankářů Jihočechů a bývalého gólmana Romana Turka. V druhém dějství snížil v přesilovce Heřman, náskok domácích v 52. minutě opět zvýšil také v početní převaze Květoň a stav uzavřel šest sekund před koncem opět Heřman.

Plzeň ještě čeká v soutěži 27. listopadu domácí duel se Salcburkem a České Budějovice se o den později představí na ledě Komety Brno.

Hokejová European Trophy - Severní divize:
HC Mountfield České Budějovice - HC Škoda Plzeň 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Kříž (L. Květoň), 8. Turek (Přibyl, Zvoník), 52. L. Květoň (Rousek, Prokop) - 26. M. Heřman (Petruška), 60. M. Heřman (Petruška, Jeřábek). Rozhodčí: Lacina, Souček - Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1.

Reklama