Hlavní obsah

V přípravné European Trophy se opět představí sedm českých týmů

Praha

Sedm českých extraligových týmů se stejně jako v předešlých dvou letech představí v hokejové European Trophy. Do čtvrtého ročníku soutěže, která má charakter přípravy na nadcházející sezónu, zasáhne ve 128 zápasech základní části celkem 32 mužstev ze sedmi zemí. Extraligu budou zastupovat Kometa Brno, České Budějovice, Plzeň, Chomutov, Sparta Praha, Liberec a Pardubice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Komety Brno se budou na novou extraligovou sezónu připravovat v European Trophy.

Článek

Program letošní European Trophy byl uzpůsoben s ohledem na olympijské hry v Soči. Soutěž odstartuje v úterý 6. srpna duelem Chomutova se Spartou, závěrečným hracím dnem v základních skupinách bude neděle 8. září. Každý klub odehraje v základní skupině osm utkání; čtyři doma a stejný počet venku. Nový extraligový ročník začne v pátek 13. září.

Zatímco doposud se všechny finálové turnaje pod názvem Red Bulls Salute odehrály v Salcburku, letošní boje o celkové prvenství jsou na programu 19. až 22. prosince v Berlíně.

"Jsme rádi, že tu máme opět tuto soutěž, a už nyní mám ten pocit, že kluby budou o místo na finálovém turnaji tvrdě bojovat. Už se na ty zápasy těším," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Praze ředitel turnaje Bo Lennartson.

Složení skupin European Trophy 2013:
Severní divize: Red Bull Salcburk, Eisbären Berlín, Hamburk Freezers, Kometa Brno, Mountfield České Budějovice, Škoda Plzeň, Lulea Hockey, Kärpät Oulu.
Východní divize: Bílí Tygři Liberec, Brynäs IF, Djurgaarden IF, ČSOB Pojišťovna Pardubice, Fribourg-Gottéron, SC Bern, Tappara Tampere, TPS Turku.
Jižní divize: Slovan Bratislava, Sparta Praha, HV 71, Jyväskylä, KalPa Kuopio, Linköping, Piráti Chomutov, Vídeň Capitals.
Západní divize: Adler Mannheim, ERC Ingolstadt, EV Zug, Frölunda Indians, Färjestad BK, IFK Helsinky, Jokerit Helsinky, Curych Lions.

Reklama