Hlavní obsah

Máme z protivníků velký respekt, přiznal po dvou porážkách chomutovský útočník Svoboda

Josef PešoutSport.czPrávo

Velkou školou jsou pro hokejisty Chomutova stejně jako v loňské sezóně zápasy v European Trophy, které jim slouží především k sehrání pozměněného kádru. Ten má před sebou jasný cíl - obstát v extralize a vyvarovat se starostí o záchranu.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Hokejisté Chomutova Tomáš Malec (vlevo) a Štěpán Hřebejk (vpravo) v utkání proti Spartě.

Článek

"V mezinárodní soutěži se potkáváme s kvalitními soupeři, kteří jsou už v této fázi přípravy rychlostně někde jinde. Takže spíš poznáváme svoje nedostatky. Musíme se vyvarovat častých vyloučení, kvůli nimž dostáváme góly v oslabení. A zabudování posil vyžaduje svůj čas," konstatoval trenér Jiří Čelanský.

Po Milanu Kraftovi, který nečekaně ukončil aktivní kariéru, vedl hokejisty Chomutova v roli kapitána v duelu s pražskou Spartou nově Jaroslav Svoboda. „Pociťuji na našem týmu, že máme z protivníků velký respekt. Chybí nám důraz v osobních soubojích a koncentrace. I když jsme na začátku série přípravných zápasů, prohry v přáteláku ve Varech i v poháru se Spartou jsou nepříjemné. Beru to jako vztyčený prst," rozjímal útočník se zkušenostmi z NHL i KHL.

„Na severu Čech ale startuji novou etapu kariéry a hledím si toho, abychom se zlepšovali. Jistě si chyby rozebereme na videu. Něco si k tomu řeknou i trenéři, ale nemůžeme si donekonečna myslet, že začátek ligové soutěže je ještě daleko a že se nic neděje. Vím, že i výsledky v přípravě jsou důležité, jenže horší by bylo pořád prohrávat potom i v extralize. Proto chceme zapracovat na systému," uvažoval Svoboda.

Mainer se poprvé trefil za Chomutov

Třiatřicetiletý forvard věří, že příště podají Piráti lepší výkon. „Hrajeme doma s rakouskou Vídní a doufám, že se popereme o body. Sparta už je za námi. Dvě pohárové porážky doma po sobě, to by byl asi problém, proto musíme hrát na vítězství," naznačil novopečený kapitán odhodlání.

První zkušenosti v chomutovském dresu sbírá dvacetiletý útočník a plzeňský odchovanec Petr Mainer, syn někdejšího beka Plzně, Českých Budějovic, Karlových Varů a dalších klubů.

„Otec navštěvuje zápasy Chomutova a pokaždé je rozebíráme. Jsem rád, že jsem dal gól do sítě Sparty. Byla to vůbec moje první branka za Chomutov, takže mě bude stát nějakou taxu do týmové pokladny. Ale celkově vnímám, že se ještě potřebuji zbavit stresu a nervozity. Musím makat, co to půjde," svěřil se nadějný forvard.

Reklama

Související témata: