Hlavní obsah

Nájezdy? Jel bych asi poslední, po mně už by šli jen gólmani, smál se Rolinek po výhře nad Slovanem

Bratislava

Tomáš Rolinek, kapitán mistrů světza z roku 2010, dovedl s céčkem na dresu i pražskou Spartu k vítězství nad účastníkem Kontinentální hokejové ligy Slovanem Bratislava 3:2 na nájezdy. Utkání se hrálo na bratislavském ledě v rámci Jižní divize European Trophy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Rolinek nosí ve Spartě kapitánské céčko.

Článek

Jak chutná vítězství na Slovanu, i když až po nájezdech?

V tomto zápasu bylo jedno, zda je to vítězství za dva nebo za tři body. Počítá se to, jako vítězství a my si toho strašně vážíme. Slovan je výborně fyzicky připravené mužstvo, hraje skvěle z obrany, těžko se proti nim prosazuje a moc gólů nedostávají. Je to jenom příprava, ale nás vítězství na bratislavském ledě moc potěšilo. Takové utkání zvedá sebevědomí.

První dvě třetiny jste hru kontrolovali, dali jste i vedoucí branku, ale Slovan v závěrečné třetině skóre rychle obrátil.

Oni jsou v přípravě i my jsme v přípravě a máme v nohách hodně těžký tréninky. Dvě třetiny jsme opravdu sehráli dobře. Před třetí třetinou jsme si řekli, že se trochu zatáhneme a budeme čekat na brejky. To se nám nepovedlo, dostali jsme dva góly během minuty a zápas byl rychle otočený. Ke konci Slovan skvěle bránil a do ničeho nás nepouštěl. Až v závěrečné power play jsme vydřeli vyrovnávací gól.

Téměř čtyři minuty jste v prodloužení hráli v oslabení.

To už byla sila vůle. Šlo o to ustát a ubránit to. Bylo to pro nás fyzicky hodně náročné, ale věděli jsme, že pokud to ustojíme, v nájezdech se může stát cokoli. Tam se pak štěstí přiklonilo k nám.

Těch nájezdů bylo hodně a dlouho se nikdo ze střelců netrefil.

Dlouho se nenašel žádný úspěšný střelec a musel rozhodnout obránce.

Vy jste nechtěl jít na nájezd?

Já bych byl asi až ten poslední v pořadí a po mně by šli už jen gólmani (úsměv).

Víte, že to byla první prohra Slovanu v přípravě? A to už Slovan odehrál páté utkání.

Nic to neznamená, ale jsme rádi, že se soutěž jakou je European Trophy hraje. Pokud česká mužstva nehrají v přípravě pouze mezi sebou, ale jsou konfrontována i s jiným stylem hokeje, je to skvělá příprava.

Jak jste zatím spokojen s průběhem přípravy Sparty na ligu?

Musím zaťukat. Tým se hodně obměnil a dává se postupně dohromady. Zatím to vypadá dobře. Máme za sebou třetí vítězství, ale zatím to nic neznamená, je to stále příprava.

Jaký máte pocit z návratu do Česka po pětiletém působení v KHL?

Já se chtěl vrátit do naší ligy. Po pět letech je to poměrně těžký zvykání, ale vrátil jsem se do dobrého týmu. Máme dobrého trenéra a domnívám se, že i v sezóně by to mohlo klapat.

Reklama

Související témata: