Hlavní obsah

Kanaďan King přebírá hokejisty Malmö

MALMÖ

Kanaďan David King byl jmenován novým trenérem švédského Malmö, kde působí český útočník David Moravec a pětice slovenských hokejistů. Na lavičce posledního týmu Elitserien nahradil kouče Larse Bergströma. Zpráva se objevila na oficiálních internetových stránkách klubu. Devětapadesátiletý King je velmi zkušený trenér, jeho posledním angažmá byl ruský Magnitogorsk.

Článek

V Evropě bude Malmö Kingovým třetím působištěm, protože před Magnitogorskem trénoval i v německém Hamburku. Bývalý kouč kanadské reprezentace, který v roce 1992 dovedl svou zemi ke stříbru na olympijských hrách, trénoval v NHL Calgary, Montreal a Columbus.

V týmu Malmö působil na začátku sezony také další český útočník Radek Duda, ale podle svých slov si s koučem Bergströmem nepadl do oka. V týmu skončil Duda už po devíti zápasech a v sobotu se Malmö dohodlo na jeho přestupu do Ilvesu Tampere. Vedle Moravce působí v klubu slovenští útočníci Milan Bartovič, Andrej Nedorost, Róbert Tomík, obránce Ĺubomír Sekeráš a brankář Rastislav Staňa.

Reklama

Související témata: