Hlavní obsah

Švédský reprezentant Hannula se vrátí na led v dresu Jaroslavle

JAROSLAVL

Švédský hokejový reprezentant Mika Hannula se stal posilou ruského Lokomotivu Jaroslavl. Sedmadvacetiletý olympijský vítěz z Turína a mistr světa z Rigy se tak vrátí po pauze k hokeji. Hannula totiž v polovině listopadu náhle údajně z rodinných důvodů přerušil působení v jönköpingském HV 71 a později i ukončil s klubem smlouvu.

Článek

Hannula, který je jedním z osmi reprezentantů Tří korunek ověnčených v tomto roce triumfy na obou největších akcích, v této sezóně Elitserien zaznamenal v dresu HV 71 v 18 zápasech 15 bodů za devět branek a šest asistencí. V Jönköpingu působil po příchodu z Malmö od sezóny 2005/06.

V Rize si Hannula pošramotil pověst v utkání proti Kanadě faulem hokejkou do obličeje hvězdného Sidneyho Crosbyho. Tehdy ještě osmnáctiletého talentovaného útočníka napadl po odpískání poté, co Crosby na konci druhé třetiny semifinálového duelu snížil na 3:5.

Švédové výhru uhájili, ale potrestaný Hannula, který na turnaji zaznamenal čtyři góly a na jeden přihrál, musel vítězné finále s Českou republikou sledovat jen z tribuny. Od Mezinárodní hokejové federace dostal dodatečně ještě pokuty pět tisíc švýcarských franků i zákaz startu ve čtyřech utkáních na nadcházejícím světovém šampionátu v Moskvě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články