Hlavní obsah

Triumf Kazaně v Super Six si užíval i obránce Novák

PETROHRAD

Český obránce Jan Novák se podílel na vítězství hokejistů ruské Kazaně v prestižním turnaji evropských šampionů Super Six. Po finálové výhře svého týmu byl maximálně spokojený. "Vážím si toho. Byly to super zápasy a žádný z nich nebyl jednoduchý. Ani ten poslední, i když podle výsledku 6:0 by to tak mohlo vypadat. První dvě třetiny byly stoprocentně hodně těžké," řekl Novák.

Článek

Účastník světového šampionátu 2004 má ve své sbírce už řadu úspěchů. Vyhrál extraligu se Slavií, byl vyhlášen nejlepším obráncem soutěže, převzal cenu ČTK pro nejslušnějšího hráče soutěže. "Nevím, kam tohle zařadit. K titulu to ale určitě nesahá. Ten jsem prožíval víc. Tohle je hezké vítězství, ale vyhrát něco doma je vyhrát něco doma. Úspěch v play-off je víc," uvedl bývalý obránce Slavie.

Dnes Kazani hodně pomohlo, že po počátečním náporu Hämeenlinny otevřela skóre ona. "To bylo důležité. Navíc nám super zachytal gólman," pochválil Novák finského brankáře Miku Noronena. Díky výhře svého týmu si mohl užít velké oslavy přímo na ledě a poté i v kabině, kam zavítal dlouhý zástup gratulantů.

Žádný mejdan asi nebude

Superligový šampion sice sídlí hodně daleko od Petrohradu, přesto se v dějišti finálového turnaje cítil jako doma. "Výborná atmosféra mě překvapila. V Rusku se sice na lize hodně fandí, ale tady jsme nebyli doma. Pochybuji, že v Čechách by například v Praze přišel na Zlín plný dům. Oni to ale berou asi trochu jinak. Tady jsme hráli jako Rusko a ne jako Kazaň," podotkl.

Hráče ale žádné velké oslavy nečekají. Možná ještě dnes večer odletí do Čerepovce k dalšímu ligovému utkání. "Mám pocit, že by to tak mělo být. Ještě nám ale nikdo nic neřekl. Možná to bude až zítra ráno. Žádný mejdan ale asi nebude. Oni jsou na to přísní, takže si ho asi uděláme, až se vrátíme do Kazaně. Potají," pousmál se Novák, který se může těšit na tučné prémie za výhru v Super Six. "Něco nám slíbili," přiznal.

Reklama

Související témata: