Hlavní obsah

Irgl, Hubáček a Barinka dohrají sezónu ve Švýcarsku

Vítkovičtí hokejisté Zbyněk Irgl, Petr Hubáček a Michal Barinka dohrají letošní sezónu ve Švýcarsku. Cesty obou reprezentačních útočníků se rozdělí; zatímco Irgl se dohodl na smlouvě v Davosu, Hubáček kývl Bernu, který do obrany angažoval také spoluhráče Barinku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zbyněk Irgl

Článek

Jejich hostování potvrdil i ostravský klub, jenž nepostoupil do play off a extraligový ročník pro něj skončil v úterý.

"Čekáme už jen na potvrzení smluv od švýcarských klubů, vše je jinak domluvené," řekl ve středu prezident hokejového klubu Vítkovice Steel František Černík.

Sehraná dvojička se na několik týdnů rozdělí

Dvojice nejproduktivnějších vítkovických forvardů i zadák Barinka zakotví v nejsilnějších klubech základní části švýcarské ligy, která v sobotu vstoupí do play-off. Sehraná dvojička reprezentačních útočníků se však na několik týdnů rozdělí. "Nabídek bylo více, ale tyhle dvě byly nejkonkrétnější a pro kluky nejzajímavější. Jsou to špičkové kluby švýcarské ligy, ale hlavní je, že oba hráči přicházejí v úvahu pro reprezentaci a proto je dobře, že neskončí hrát dvacátého února," řekl vítkovický trenér Miroslav Fryčer.

Celý trojlístek dnes odletí do Davosu, kde se rozjede po svých klubech. Pokud hráči hned po krátké aklimatizaci dostanou důvěru, v sobotu už mohou hrát. Irglův Davos, který vyhrál základní část o jediný bod před Bernem, se ve čtvrtfinále střetne s Curychem, Bern čeká série proti Servette Ženeva. "Myslel jsem, že to s Vítkovicemi zvládneme a play off si zahraju doma, ale tak je to pro mě nejlepší varianta. Jsem rád, že si sezonu můžu prodloužit v kvalitním klubu v zahraničí," uvedl pro ČTK Hubáček.

Langnau chce Burgera

Podle všeho naberou stejný směr i jiní vítkovičtí hráči. Langnau údajně jeví zájem o centra Jiřího Burgera a gólmana Marka Pince podle švýcarských médií zase láká Fribourg, ale sedmadvacetiletý brankář si v úterním utkání se Slavií poranil kotník a na tom možná celá transakce padne.

"Vypadá to minimálně na tři až čtyři dny klidu a je otázka, který klub půjde do rizika, že vezme ne zcela zdravého hráče. Ale není to tak vážné, aby se to během jednoho dne ještě nemohlo změnit," řekl Černík.

Švýcarské kluby mohou hráče nakupovat nejpozději do čtvrteční půlnoci, kdy skončí přestupní termín.

Reklama

Související témata: