Hlavní obsah

Marek si poranil rameno a do play-off bude Magnitogorsku chybět

MAGNITOGORSK

Hokejový útočník Jan Marek si v sobotním zápase ruské superligy proti Omsku poranil rameno a čeká ho asi třítýdenní pauza. Opora Magnitogorsku tak bude Metallurgu chybět až do konce základní části. Do play-off by ale sedmý muž produktivity superligy chtěl zasáhnout od začátku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Marek

Článek

První utkání by aktuálně třetí tým soutěže mělo čekat 11. března. "Podle vyjádření lékařů mám natažené vazy, nemělo by jít o nic vážného. Doufám tedy, že stihnu už začátek play-off. Mám na to zhruba dva týdny," uvedl Marek v rozhovoru pro internetový server hokej.cz.

Reprezentační centr se zranil v závěru utkání, které skončilo nerozhodně 2:2. "Proskakoval jsem dva beky a jeden mě podrazil. Jak jsem padal k ledu, ještě jsem se pokoušel vystřelit. Dopadl jsem v takové nepřirozené poloze a odneslo to rameno," řekl Marek. Bývalý hráč pražské Sparty či Třince pak ještě zkoušel hrát, ale pro bolest to nešlo.

Momentálně tedy nejproduktivnější hokejista minulé sezóny české extraligy nosí ortézu a čeká, až se jeho stav zlepší. Tým bez něj odletěl do Kazaně, kde ho v úterý čeká další soutěžní zápas. Sedmadvacetiletý Marek tak nerozšíří svou bilanci 17 branek a 30 asistencí v 45 utkáních, do kterých zasáhl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články