Hlavní obsah

Lang chystá v 48 letech návrat do hokejové branky

DUISBURG

Bývalý československý reprezentační gólman Karel Lang chystá ve 48 letech návrat do hokejové branky. Současný trenér brankářů v německém Duisburgu chce v pátek hrát v prvoligovém utkání proti Straubingu. Pokud skutečně nastoupí, stane se nejstarším hráčem, jenž by se v elitní soutěži DEL představil.

Článek

Duisburg je v uzavřené německé lize beznadějně poslední, a proto si může dovolit v nic neřešícím utkání postavit gólmana, jenž ukončil kariéru před téměř šesti lety. Ani Straubing nemá šanci na postup do play-off.

"Třeba odchytá jednu třetinu. Takový rekord by byla skvělá záležitost," cituje agentura DPA duisburského kouče Dietera Hegena, jenž v úterý o čtyři roky staršího brankáře vedl na tréninku. "Bylo by fajn, kdyby to klaplo," poznamenal Lang, jenž po dlouhých letech strávených v Zetoru Brno působil celá 90. léta v německém Krefeldu.

Účastník olympijských her v Lake Placid 1980 se bude v příští sezóně starat i o svého syna Lukáše, který do Duisburgu přestoupí v letní přestávce z Norimberku.

Dosud nejstarším hráčem v DEL byl Wally Schreiber, jenž ve 44 letech ještě v minulé sezÓně nastoupil za Hannover. Langa mohou v play-off české extraligy napodobit jeho bývalí soupeři z časů federální ligy, pražská "S" totiž zapsala na soupisku čtyřicátníky Petra Břízu a Vladimíra Růžičku.

Reklama

Související témata: