Hlavní obsah

Ujčík dvěma góly pomohl k vítězství Kärpätu

PRAHA

Hokejisté Kärpätu Oulu vyhráli nedělní utkání finské ligy 4:3 na ledě předposledního Ässätu Pori. Dvěma góly, z toho jedním vítězným, se o to zasloužil český útočník Viktor Ujčík.

Článek

Oulu vede tabulku finské nejvyšší soutěže se sedmibodovým náskokem před Jokeritem Helsinky.

Lang nenastoupil ani v posledním kole německé ligy

Ani v posledním kole základní části německé hokejové ligy se do branky Duisburgu nepostavil bývalý československý reprezentant Karel Lang. Beznadějně poslední tým soutěže v neděli prohrál na ledě Iserlohnu 0:6.

Duisburg původně plánoval, že na závěr nevydařeného ročníku získá alespoň zápis mezi německé hokejové rekordy, když osmačtyřicetiletého Čecha nechá chytat. Lang by se tak stal nejstarším hráčem, jenž nastoupil v elitní soutěži DEL.

Po neděli jsou známy první dvojice pro čtvrtfinále. O postup do semifinále se utkají Norimberk s Hannoverem a Ingolstadt s Kolínem nad Rýnem.

Vítěz základní části Mannheim a druhý Düsseldorf si na soupeře pro první kolo play off musejí ještě počkat. O jejich vyzyvatelích se rozhodne v předkole, do kterého postoupily celky ze sedmého až desátého místa. V něm se o postup do čtvrtfinále utkají hokejisté Hamburku s Krefeldem a tým Frankfurtu s obhájci titulu Eisbären Berlín. Série se hrají na dva vítězné zápasy a začnou v pátek.

Trenčín dělí od postupu do semifinále jediné vítězství

Jediné vítězství dělí hokejisty Dukly Trenčín od postupu do semifinále slovenské extraligy poté, co v neděli vyhráli na ledě Martina 3:2. V dalším čtvrtfinále porazil Poprad bratislavský Slovan 3:1 a v sérii hrané na čtyři vítězství se ujal vedení 2:1.

První gól Dukly, kterou vede trenér Antonín Stavjaňa, dal český obránce Aleš Křetinský, když se v 17. minutě trefil od modré čáry. Dvoubrankové vedení zajistil Trenčínu Vladimír Nemec, jenž spolu s dalším českým bekem Jiřím Hešem vyšachoval obranu domácích. Martinu se sice podařilo v 35. minutě snížit, dvoubrankové vedení ale Dukle vrátil Ján Pardavý. Gól Rastislava Špirka, který sudí kvůli reklamované hře vysokou holí uznali až po konzultaci s videorozhodčím, jen zmírnil porážku domácích.

Za Poprad, který se díky výhře 3:1 nad Slovanem Bratislava ujal vedení v sérii 2:1, tentokrát nenastoupil český brankář Kamil Jarina. Čtvrté zápasy obou sérií se hrají v pondělí.

Finsko - 64. kolo:
Ässät Pori - Kärpät Oulu 3:4 (za hosty Ujčík 2+0).
Německo - 52. kolo:
Düsseldorf - Ingolstadt 5:2, Eisbären Berlín - Augsburg 3:2, Hannover - Frankfurt 5:2, Iserlohn - Duisburg 6:0, Krefeld - Kolín nad Rýnem 1:7, Norimberk - Hamburk 3:2, Straubing - Mannheim 1:5.
Slovensko - čtvrtfinále, 3. zápasy:
Poprad - Slovan Bratislava 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 26. Segža, 49. Haščák, 60. Cipulis - 23. Hruška. Rozhodčí: D. Konc, Lokšík - Valach, Gašparík. Vyloučení: 5:10, navíc Bambúch, Kasík - Pištek, Baček všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3893. Stav série: 2:1.
Martin - Dukla Trenčín 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 35. Hriňa (Škuta), 55. Špirko - 17. Křetinský, 27. Nemec (Heš), 43. Pardavý. Rozhodčí: Jonák, Baluška - Gajan, Grečko. Vyloučení: 6:10, navíc Pardavý (Trenčín) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4000. Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: