Hlavní obsah

Hokejisté Slovanu díky dvěma gólům Urama zaskočili Zvolen

ZVOLEN

Hokejisté Slovanu Bratislava zaskočili v prvním semifinálovém utkání slovenské extraligy Zvolen a na ledě druhého týmu dlouhodobé soutěže vyhráli 4:0. O vůbec první vítězství týmu z metropole v sezóně nad svěřenci českého trenéra Ladislava Svozila se dvěma góly zasloužil bývalý znojemský útočník Marek Uram.

Článek

Uram se trefil už v páté minutě zápasu. Na začátku druhé třetiny pak zvýšil na dvoubrankový rozdíl Lažo a Kužha za další čtyři minuty přidal po přihrávce Pavlase další branku. Na konečných 4:0 se před druhou sirénou trefil ještě podruhé Uram. Druhý zápas série se hraje v sobotu opět ve Zvolenu.

Slovensko - semifinále, 1. zápas:
Zvolen - Slovan Bratislava 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Branky: 5. a 36. Uram, 26. Lažo, 32. Kužha (Pavlas). Rozhodčí: Ország, Konc - Halecký, Mášik. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4830.

Hokejisté Ingolstadtu i s českým obráncem Jakubem Ficencem utrpěli v úvodním utkání čtvrtfinále play-off německé ligy domácí debakl 1:5 s Kolínem nad Rýnem. Příliš tak nepotěšili svého trenéra Rona Kennedyho, jenž se na lavičce týmu objevil poprvé tři měsíce poté, co se podrobil operaci nádoru na mozku.

Německo - čtvrtfinále, 1. zápasy:
Mannheim - Frankfurt 4:3 v prodl., Düsseldorf - Hamburk 3:2, Norimberk - Hannover 3:5, Ingolstadt - Kolín nad Rýnem 1:5.

Reklama

Související témata: