Hlavní obsah

Davos chce získat hokejového útočníka Irgla na přestup

Hokejistu Zbyňka Irgla láká k přestupu elitní švýcarský klub z Davosu, který českého reprezentačního útočníka získal začátkem února pro play-off na hostování z Vítkovic. Podle švýcarského deníku Blick je Davos připraven investovat 200 tisíc švýcarských franků (zhruba 3,45 milionu korun), aby Irgla vykoupil ze smlouvy, kterou má ve Vítkovicích ještě na další dvě sezóny.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zbyněk Irgl

Článek

Šestadvacetiletý útočník stihl od svého příchodu do Davosu nastřílet v devíti zápasech sedm gólů. Zpočátku se přitom trenérovi Arnu Del Curtovi ani nevešel do nominace. Pak se ale prosadil a nyní svými trefami táhne tým za postupem do finále.

Vítkovice už dopředu naznačily, že se svého klíčového útočníka jen tak nevzdají. Už po loňském mistrovství světa ho přes zájem ze zahraničí udržely v kádru a podepsaly s ním nový tříletý kontrakt s opcí.

Davos má podle neoficiálních informací velký zájem také o obránce Václava Benáka, který na závěr sezony přišel z Plzně. Trvalé angažmá v klubu mají útočník Josef Marha a Václav Varaďa.

Reklama

Související témata: