Hlavní obsah

Ujčík pomohl Kärpätu do semifinále finské ligy

PRAHA

Český útočník Viktor Ujčík pomohl nahrávkou na jediný gól zápasu hokejistům Kärpätu Oulu do semifinále finské ligy. Kärpätu stačil k postupu přes Pelicans Lahti minimální počet čtyř utkání, to úterní rozhodla ve prospěch hostů branka Janneho Pesonena z 14. minuty.

Foto: Archiv

Viktor Ujčík na archivním snímku

Článek

Vedle vítěze základní části postoupil také druhý celek konečné tabulky Jokerit Helsinky, který ve čtvrtfinále vyřadil Ilves Tampere. Poslední výhra chybí obhájcům titulu z Hämeenlinny a týmu Blues Espoo, v němž si dnes český útočník Ladislav Kohn připsal jednu asistenci.

Páté zápasy se hrají ve čtvrtek.

Finsko - čtvrtfinále, 4. zápasy
Pelicans Lahti - Kärpät Oulu 0:1 (Ujčík 0+1) - konečný stav série 0:4, Ilves Tampere - Jokerit Helsinky 2:4 - konečný stav série 0:4, IFK Helsinky - Hämeenlinna 2:4 - stav série 1:3, Blues Espoo - Tappara Tampere 2:0 (Kohn 0+1) - stav série 3:1.

Rosa proměnil trestné střílení a pomohl k výhře Omsku 

Český útočník Pavel Rosa pomohl v dnešním úvodním čtvrtfinálovém utkání ruské ligy hokejistům Omsku k výhře 5:2 nad Jaroslavlí. Hosté přitom od desáté minuty vedli, ale Rosa v druhé třetině proměnil trestné střílení a 91 vteřin po jeho vyrovnávacím gólu dostal Omsk do vedení Kolcov.

Do statistiky se zapsal i další český útočník Michal Mikeska. Ufa porazila CSKA Moskva rovněž 5:2, Mikeska přihrál na první gól zápasu Antipovovi. Na úvod zbývajících sérií na tři vítězství uspěly také další domácí celky Magnitogorsk a obhájce titulu Kazaň.

Rusko - čtvrtfinále, první zápasy
Omsk - Jaroslavl 5:2 (za domácí Rosa 1+0), Magnitogorsk - Novosibirsk 2:0, Ufa - CSKA Moskva 5:2 (za domácí Mikeska 0+1), Kazaň - Chimik MO 3:1.

Slovan nadělil Zvolenu v třetím semifinále deset gólů

Deseti góly deklasovali hokejisté Slovanu Bratislava v třetím semifinále slovenské extraligy Zvolen a sérii mohou ukončit už ve středu rovněž na domácím ledě. O vítězi dnešního zápasu nebylo pochyb už po první třetině, kterou bratislavský klub vyhrál 3:0. Ke kanonádě gólově přispěli i všichni tři čeští legionáři Jan Srdínko, Marek Vorel a Petr Pavlas.

Slovensko - semifinále, 3. zápas
Slovan Bratislava - Zvolen 10:1 (3:0, 4:1, 3:0)
Branky: 6. a 47. Kužha, 31. a 37. Kukumberg (na první Pavlas), 1. Srdínko, 18. Ľ. Pištek, 27. Uram, 30. Ľ. Hurtaj, 56. Vorel, 57. Pavlas - 40. Kopecký. Rozhodčí: Ország, J. Konc - Mášik, Halecký. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7463. Stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: