Hlavní obsah

Novákovy asistence přiblížily hokejisty Kazaně k semifinále

PRAHA

Hokejisté Kazaně a Magnitogorsku vyhráli i druhé čtvrtfinálové zápasy ruské ligy a jedno vítězství je dělí od postupu. K výhře obhájců titulu z Kazaně 5:1 nad Chimikem přispěl dvěma přihrávkami i obránce Jan Novák. Hokejisté Slovanu Bratislava se stali prvním finalistou slovenské extraligy.

Článek

V dalším čtvrtfinálovém utkání ruské ligy prohrál finalista loňského ročníku Omsk navzdory jedné brance českého útočníka Pavla Rosy 3:4 s Jaroslavlí a stav série je vyrovnaný 1:1.

Rusko - čtvrtfinále, 2. zápasy:
Omsk - Jaroslavl 3:4 (za domácí Rosa 1+0), stav série 1:1, Magnitogorsk - Novosibirsk 2:1, stav série 2:0, Ufa - CSKA Moskva 1:3, stav série: 1:1, Kazaň - Chimik MO 5:1 (za domácí Novák 0+2), stav série: 2:0.

Ve středečním semifinále slovenské ligy porazili hráči Slovanu Bratislava 3:1 Zvolen, který vede český kouč Ladislav Svozil. Celou sérii vyhráli hladce 4:0 a o titul si zahrají po dvou letech. Na výhře domácích se jednou asistencí podílel i český obránce Jan Srdínko.

Slovan do finále postoupil ve velkém stylu. Bývalý gólman Vsetína Sasu Hovi dovolil soupeři v semifinále vstřelit jen tři góly a jeho spoluhráči nasázeli ve čtyřech utkáních dvacet branek.

Ve finále samostatné slovenské soutěže má Slovan skvělou bilanci. V boji o titul nastoupil šestkrát a jen jednou odešel poražen.

Slovensko - semifinále. 4. zápas:
Slovan Bratislava - Zvolen 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky: 5. Kusovský (Srdínko), 18. Kužha, 32. Lažo - 24. Paciga. Rozhodčí: J. Konc, Marušin - M. Novák, Valach. Vyloučení 4:7, navíc Hruška 5 minut a do konce utkání - Čierny, Kopecký 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7463. Konečný stav série: 4:0.

Hokejisté Färjestadu a MODO vstoupili úspěšně do semifinále švédské ligy. MODO ve středu porazili 4:1 tým HV 71, který zaznamenal čestný úspěch v 50. minutě za stavu 0:4 zásluhou Jana Hrdiny.

Nejlepší tým základní části Färjestad zvítězil na ledě Linköpingu 4:3 v prodloužení poté, co v 63. minutě překonal Slováka Rastislava Staňu Christian Söderström.

Švédsko - semifinále, 1. zápasy:
Linköping - Färjestad 3:4 v prodl., MODO - HV 71 4:1 (za hosty Hrdina 1+0).

Reklama

Související témata: