Hlavní obsah

Rosa pomohl Omsku k obratu a postupu do semifinále

Český hokejista Pavel Rosa se výrazně podílel na vítězství Omsku v Jaroslavli, které hostujícímu Avangardu zajistilo postup do semifinále ruské ligy. Domácí Lokomotiv v sobotním čtvrtém čtvrtfinálovém duelu vedl už o dvě branky, ale druhému týmu po základní části se podařilo vývoj otočit a vyhrát 4:3 v prodloužení.

Foto: www.dynamo.ru

Pavel Rosa

Článek

Rosa přihrál na dva góly a v třetí třetině svou trefou poslal zápas do nastavení, které v deváté minutě rozhodl Kolcov. Omsk tak vyhrál sérii 3:1 na zápasy.

Téměř totožným způsobem postoupila do semifinále i mistrovská Kazaň, jež získala rozhodující třetí bod také dnes díky vítězství 2:1 v prodloužení na ledě Chimiku Moskevská oblast.

Poslední nerozhodnutou sérií je duel mezi CSKA Moskva a Ufou, v níž přijde po dnešním vítězství CSKA 1:0 na řadu pondělní pátý zápas.

Rusko - čtvrtfinále, 4. zápasy
Jaroslavl - Omsk 3:4 v prodl. (za hosty Rosa 1+2) - konečný stav série 1:3, CSKA Moskva - Ufa 1:0 - stav série 2:2, Chimik MO - Kazaň 1:2 v prodl. - konečný stav série 1:3.

Trenčín je ve finále slovenské extraligy

Dukla Trenčín postoupila do finále slovenské hokejové extraligy. V dnešním šestém semifinále porazil tým českého kouče Antonína Stavjani Košice 4:2 a v boji o titul se utká se Slovanem Bratislava. Finále začne 30. března v Bratislavě.

V prvních dvou třetinách držely Košice s Duklou krok, stav byl nerozhodný 2:2. Odpověď hosté nenašli až na gól Petera Poljačka, který ve 45. minutě poslal domácí do vedení 3:2. Poslední branku Trenčína dal minutu před koncem Jaroslav Kóňa.

Ve finále čeká Trenčín Slovan Bratislava, který v samostatné slovenské lize nastoupil v boji o titul šestkrát a jen jednou odešel poražen.

Slovensko - semifinále, 6. zápas
Dukla Trenčín - Košice 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky: 11. Hanzal, 28. Húževka, 45. Poljaček, 59. Kóňa - 22. Dravecký (Javín), 37. Kontšek. Rozhodčí: Jonák, D. Konc - Horínek, Novák. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 6150. Konečný stav série: 4:2.

Reklama

Související témata: