Hlavní obsah

Huml chce pestrou sezónu zakončit účastí na šampionátu

KRAVAŘE

Hokejový útočník Ivan Huml se v letošní sezóně určitě nenudí. Pětadvacetiletý kladenský odchovanec vyzkoušel finskou i švédskou ligu, zahrál si na dvou turnajích Euro Hockey Tour a do toho jej švédský bulvár popotahoval za to, že si byl před utkáním na ledě Djurgardenu sednout v restauraci se spoluhráči.

Článek

Za nedodržení životosprávy dostal od klubu s dalšími českými krajany Pavlem Brendlem a Miroslavem Blaťákem zákaz startu v jednom utkání. Večeře v české restauraci ve švédské metropoli tak české legii pořádně zhořkla. "To bylo zapomenuto v podstatě během jednoho dne, i když bulvár z toho udělal kauzu na pár dní. Naštěstí se nám v té době dařilo, takže to hned pošlo. Tenkrát mě trochu mrzelo, že se vedení za nás nepostavilo, ale zase je to poučení pro příště," řekl Huml novinářům na reprezentačním srazu v Kravařích.

Kdyby se Mora neunášela na vlnách vítězné euforie, mohlo být s českými krajánky třeba i hůře. Tým však nakonec posunuli do play-off, přestože mužstvo do posledních kol balancovalo nad hrozbou účasti ve zrádné baráži. "Já si nemůžu na nic stěžovat. Hrál jsem hodně, trenéři i vedení se mnou byli spokojeni. Rád se tam vrátím, mám smlouvu i na další sezónu a na devadesát devět procent zůstanu," prohlásil Huml.

Proslulý Vasův běh si nenechal ujít

Do Mory se český útočník přistěhoval až v průběhu sezóny, kterou zahájil ve finském Turku. Klub však stihly ekonomické problémy a Humlův odchod měl ulevit rozpočtu. "I ve Finsku jsem byl spokojený, tým se však dostal do určitých problémů a přišla změna. Kdybych to měl porovnávat, mám zvláštní pocity, protože třeba v Turku se mi dařilo ještě více, ale i v Moře jsem hodně spokojený," tvrdil Huml.

Malé švédské město ho uchvátilo i přes pár specifik. "Moc oblíbení nejsme. Všichni k nám musí daleko cestovat a zima je nejhorší v zemi. Ale klub má skvělého sponzora, který jej výborně zabezpečuje," pochvaloval si Huml, který se ve volném čase mohl nehokejově vyžít i na proslulém Vasově běhu. "To je pro celé město událost čísla jedna v roce. Nemohl jsem si to nechat ujít, do Mory se sjedou tisíce závodníků a desítky tisíc diváků. Město tím doslova žije," vylíčil Huml atmosféru známých lyžařských závodů.

Pauza bez hokeje mu spíš prospěla

Teď má před sebou poslední výzvu v sezóně - vklínit se do reprezentačního výběru, který pojede na šampionát do Ruska. Na mistrovství světa si zahrál naposledy v kategorii osmnáctiletých. Dvojnásobná účast na letošních turnajích Euro Hockey Tour podle Humla nebude znamenat žádnou výhodu. "Nějak to dopadne, já musím být optimista a snažit se hrát co nejlíp," nerozebíral svou nominační šanci. Chuť do hokeje mu ani po dlouhé sezoně neschází. "Trošku jsem si orazil, zrehabilitoval. Pár dnů jsem zůstal úplně bez hokeje, protože u nás na Kladně už led není, ale myslím, že mi to spíše prospěje," doplnil Huml.

Reklama

Související témata: