Hlavní obsah

Hubáček s Irglem po sobě půjdou ve finále švýcarské ligy

BERN

Hned šest českých hokejistů má šanci získat švýcarský titul, ale pikantní bude finálová série mezi Davosem a Bernem především pro kamarády Zbyňka Irgla a Petra Hubáčka, kteří léta společně řídí ofenzivu extraligových Vítkovic. Teď se postaví proti sobě. Irgl vede svými góly za triumfem Davos, Hubáček zase stojí na straně Bernu.

Foto: čtk

Petr Hubáček (vpravo) a Zbyněk Irgl na pokoji v hotelu Radisson v Rize

Článek

Finále vypukne v úterý a půjde o pravé vyvrcholení celé sezóny. O titul se utkají zámožné kluby a nejúspěšnější celky dlouhodobé části. "Favorita finále nemá. Každopádně to bude hodně vyhecované, protože mezi oběma kluby panuje velká rivalita. Myslím, že týmy do sebe půjdou zostra," řekl ČTK v telefonickém rozhovoru z Bernu útočník Hubáček.

Obě největší vítkovické hvězdy na švýcarské misi provází zcela rozdílný osud. Zatímco Irgl se osmi brankami vypracoval už na nejlepšího střelce play-off, Hubáček nemá stálou důvěru trenéra a teprve ve čtvrtek v posledním semifinálovém utkání proti Zugu si připsal první dva body do statistik. "Jo, Zbyňovi se to hraje, když bydlí u trenéra v baráku," vtipkoval Hubáček na adresu svého kamaráda z elitního vítkovického útoku. Irgla totiž po jeho únorovém příchodu do horského střediska ubytoval kouč Arno Del Curto přímo ve své rezidenci. "Je to fakt, asi mi to jde k duhu," smál se Irgl.

Hubáček: Asi ho seknu

Hubáčkovu pozici dvě přihrávky nevylepšily, ale šance na start ve finále existuje. "Dva kluci mají zdravotní problémy. Kdyby nebyli fit, tak bych hrál," uvedl rychlonohý bruslař, kterého kouč John Van Boxmeer od první chvíle postavil před nepříjemnou skutečnost. "Řekl mi, že přednost budou mít hráči, kteří play-off vybojovali. Docela mě to zaskočilo, ale nic s tím neudělám. Myslel jsem, že když nehraju, tak mě uvolní do reprezentačního kempu v Kravařích, ale Bern o tom nechtěl ani slyšet," řekl Hubáček.

Od úterý se Irgl s Hubáčkem pustí do sebe, třebaže už příští týden spolu zase mohou v jedné formaci oblékat reprezentační dres. "Jestli se dostanu na led, tak si ho určitě někde seknu," žertoval Hubáček. Oba spolu protelefonují třeba i desítky minut, ovšem velké hecování jde stranou. Spíše si snaží poradit. "Bereme to už trochu jinak, snažíme si navzájem třeba i pomoct nějakou tou radou. Ale vždycky to je jen mezi námi dvěma, ven se to nedostane," prohlásil Hubáček.

Bez svolení Vítkovic Irgl nikam nepůjde

Davos už mohl být dávno ze hry venku. Hned ve čtvrtfinále proti němu měl dva mečboly Curych, ale spolufavorit soutěže je i s Irglovou pomocí odvrátil a postoupil. "To byl hodně důležitý zvrat, nastartovalo nás to. Utekli jsme hrobníkovi z lopaty, to posílí psychiku mužstva," uvedl Irgl. "Teď chceme titul, ale Bern má stejné ambice. Bude to tvrdý boj," mínil útočník, kterého Davos po několika podařených představeních chce získat nastálo. Irgl s Hubáčkem však mají ještě na dva roky smlouvu ve Vítkovicích, bez jejichž svolení jsou pro Evropu nedostupným zbožím.

Série o švýcarský titul se týká i dalších českých hokejistů. Davos se mimo Irgla opírá o výkony Petra Tatíčka, Josefa Marhy a Václava Benáka, Bern má v kádru vedle Hubáčka zase Michala Barinku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články