Hlavní obsah

Hokejisté David Vrbata a Turoň budou hrát v Popradu

POPRAD

Sparťanský útočník David Vrbata a obránce David Turoň, který naposledy hrál za Žilinu, budou oblékat ve slovenské extralize dres Popradu. Oba čeští hokejisté podepsali se čtvrtfinalistou letošního ročníku dvouleté smlouvy. Klub to oznámil na své internetové stránce.

Foto: ČTK/Jan Koller

S brankářem Jarinou už v Popradu nepočítají

Článek

Novou posilou Popradu se stal také slovenský reprezentační brankář Miroslav Šimonovič. Někdejší gólman Plzně se do svého rodiště vrátí ze Zvolenu a v kádru nahradí Čecha Kamila Jarinu, s nímž klub neprodloužil smlouvu.

"S Jarinou jsme jednali, ale nakonec jsme se rozhodli dát přednost našemu odchovanci Šimonovičovi," uvedl na webu šéf klubu Anton Danko.

Třiadvacetiletý Vrbata odehrál v této sezóně za Spartu 34 zápasů, v nichž dal pět branek. V play-off pomohl mladší bratr útočníka Chicaga Blackhawks Radima obhájcům titulu k postupu do finále v pěti utkáních.

Stejně starý Turoň stihl v tomto ročníku vystřídat týmy Slavie, Znojma, Žiliny i prvoligové Olomouce. V minulosti hrál v juniorských a nižších zámořských soutěžích, v roce 2003 startoval na juniorském mistrovství světa.

Reklama

Související témata: