Hlavní obsah

Slovan Bratislava se ujal vedení ve finále extraligy

PRAHA

Hokejisté Slovanu Bratislava vyhráli úvodní duel finálové série slovenské extraligy. Na vlastním ledě v pátek porazili 4:2 Duklu Trenčín, kterou vede český kouč Antonín Stavjaňa. Domácí se v 11. minutě v rozmezí 49 vteřin dostali do dvoubrankového vedení. Dukle se sice ve druhé třetině podařilo vyrovnat, Slovanu ale vrátil vedení tři vteřiny před přestávkou obránce Petr Pavlas.

Článek

Český hokejista, který se podílel i na poslední brance domácích, když přihrál Marku Uramovi, mohl v poslední minutě svůj střelecký účet ještě rozšířit, při soupeřově power play ale trefil jen tyč opuštěné branky.

Slovensko - finále, 1. zápas
Slovan Bratislava - Trenčín 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Branky: 11. Sýkora, 11. Kužha, 40. Pavlas, 47. Uram (Pavlas) - 29. Melichárek (Křetinský), 35. Nemec. Rozhodčí: Ország, D. Konc - Novák, Mášik. Vyloučení: 9:6, navíc Srdínko, Vorel (oba Slovan) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7463.

Kärpätu chybí jedna výhra, Broš dal dva góly

Český útočník Michal Broš navázal na skvělý výkon z prvního semifinále finské hokejové ligy a dvěma góly se podílel na dnešní výhře Kärpätu Oulu 3:2 nad domácím Blues Espoo. Kärpät vede v sérii 2:0 na zápasy a od postupu do finále ho dělí jediná výhra.

Broš se poprvé trefil v 16. minutě, kdy vyrovnal na 1:1, druhý gól přidal v polovině druhé třetiny.

Stejně jako v prvním utkání muselo i ve druhém duelu mezi Hämeenlinnou a Jokeritem Helsinky rozhodnout až druhé prodloužení. Stejně jako ve středu se z vítězství 2:1 radovali hokejisté Jokeritu. Rozhodující gól dal v 93. minutě Jani Rita a Helsinky vedou v sérii 2:0 na zápasy.

Finsko - semifinále, 2. zápasy
Blues Espoo - Kärpät Oulu 2:3 (za hosty Broš 2+0) - stav série 0:2, Hämeenlinna - Jokerit Helsinky 1:2 v prodl. - stav série 0:2

Kazaň dělí jedna výhra od finále superligy

Hokejisté Kazaně vyhráli i druhý semifinálový zápas proti CSKA Moskva a dělí je jediná výhra do postupu do boje o titul. Dnes si vítěz základní části superligy poradil s hosty v poměru 4:2 a už v neděli bude mít možnost sérii ukončit.

V druhém semifinále se budou určitě hrát ještě dva zápasy, protože Omsk oplatil Magnitogorsku čtvrteční prohru a dnes zvítězil 2:1. Výsledek otočil ve druhé třetině dvěma góly Anton Kurjanov.

Rusko - semifinále, 2. zápasy
Omsk - Magnitogorsk 2:1 - stav série 1:1, Kazaň - CSKA Moskva 4:2 stav série 2:0.

Reklama

Související témata: