Hlavní obsah

Magnitogorsk se přiblížil finále ruské ligy

MOSKVA

Hokejisté Magnitogorsku se přiblížili finále ruské ligy. V nedělním třetím semifinálovém zápase porazili na domácím ledě 4:3 Omsk a jediná výhra je dělí od postupu do boje o titul.

Článek

Omsk přitom vedl ještě na začátku 52. minuty 3:1, ale v 54. minutě už bylo vyrovnáno. Postaral se o to Nikolaj Kuljomin po přihrávce Jana Marka. Vítězný gól vstřelil dvě a půl minuty před koncem Alexandr Selujanov.

Šanci na postup do finále dnes nevyužila mistrovská Kazaň, která prohrála 2:3 na ledě CSKA Moskva. Klub z ruské metropole tak snížil stav série na 1:2.

Švédskou ligu opouští Malmö, Skelleftea se zachránila

Hokejisté Malmö budou hrát v příští sezoně druhou švédskou ligu. Rozhodla o tom jejich nedělní prohra v posledním kole baráže, ve kterém prohráli 5:6 s Leksandem. V nejvyšší soutěži se udržela Skelleftea a z druhého místa v prolínací soutěži postoupilo Södertälje. Jeho hokejisté remizovali s Björklövenem a za postup mohou děkovat Leksandu, který přesto, že už o nic nehrál, dokázal porazit o záchranu bojující Malmö.

Norimberk a Mannheim úvodní semifinále vyhrály

Hokejisté Norimberku zahájili semifinálovou sérii německé ligy vítězstvím, když vyhráli na ledě loňského vicemistra Düsseldorfu 3:2 po samostatných nájezdech. Výhru v rozstřelu jim vychytal brankář Jean-Francois Labbe, který od čtyř domácích střelců nedostal ani jeden gól, zatímco jeho protějšek inkasoval při penaltách dvakrát.

Mnohem lehčí práci měli hráči Mannheimu, kteří ve svém úvodním semifinálovém utkání rozstříleli Kolín nad Rýnem 7:2.

Rusko - semifinále, 3. zápasy:
Magnitogorsk - Omsk 4:3 (Rosa 0+1 - Marek 0+1) - stav série 2:1, CSKA Moskva - Kazaň 3:2 - stav série 1:2.
Švédsko - 10. kolo:
Björklöven - Södertälje 4:4, Leksand - Malmö 6:5, Rögle - Skelleftea 2:3.
Německo - semifinále, 1. zápasy:
Düsseldorf - Norimberk 2:3 po sam. nájezdech, Mannheim - Kolín nad Rýnem 7:2.

Reklama

Související témata: