Hlavní obsah

Marek a Kudrna si s Magnitogorskem zahrají o ruský titul

PRAHA

Hokejisté Magnitogorsku s českými útočníky Jaroslavem Kudrnou a Janem Markem postoupili do finále ruské hokejové ligy. Metallurg porazil v pondělním čtvrtém semifinálovém utkání Omsk 5:2 a sérii vyhrál 3:1 na zápasy. Soupeřem Magnitogorsku bude mistrovská Kazaň, v jejíž obraně nastupuje Jan Novák.

Foto: www.metallurg.ru

Ilustrační foto

Článek

Magnitogorsk sice na domácím ledě dvakrát prohrával, nicméně v polovině druhé třetiny se mu podařilo skóre obrátit a ve třetím dějství ještě náskok navýšit. Poslední gól zápasu vstřelil Kudrna po přihrávce Marka, jenž si ještě předtím připsal asistenci u vítězného gólu Kuljomina.

Obhájci mistrovského titulu z Kazaně zvítězili v sérii také 3:1 na zápasy. Proměnili mečbol v Moskvě na ledě CSKA, kde vyhráli 2:1.

Finále se stejně jako celé play-off bude hrát na tři vítězné zápasy a začne v sobotu 7. dubna v Kazani.

Hořava a Blatný postoupili s MODO do finále

Hokejisté MODO zvítězili v rozhodujícím sedmém semifinálovém utkání švédské ligy 5:2 na ledě HV 71 a po výhře 4:3 na zápasy postoupili do finále proti Linköpingu. O titul v Elitserien si od středy zahrají v dresu MODO útočníci Zdeněk Blatný a Miloslav Hořava, kteří se v pondělí na vítězství svého mužstva podíleli každý jednou asistencí.

MODO, které čeká na titul od roku 1979, postoupilo do finále i přesto, že už v sérii prohrávalo 2:3. Rozuzlení švédského play-off se tak nedočkají v dresu HV 71 Češi Jan Hrdina a Jaroslav Balaštík, jenž dnes kosmeticky upravil skóre posledním gólem zápasu.

V dresu Linköpingu, který si zahraje ve finále švédské ligy poprvé v historii, se představí zase český útočník Tomáš Vlasák.

Rusko - semifinále, 4. zápasy:
Magnitogorsk - Omsk 5:2 (za domácí Marek 0+2, Kudrna 1+0) - konečný stav série 3:1.
Švédsko - semifinále, 7. zápas:
HV 71 - MODO 2:5 (Balaštík 1+0 - Hořava a Blatný oba 0+1) - konečný stav série 3:4.

Reklama

Související témata: