Hlavní obsah

Skandální závěr hokejového finále v Trenčíně

BRATISLAVA

Hokejisté Dukly Trenčín neunesli prohru v domácím prostředí v úterním třetím zápase finále slovenské extraligy a v závěru vyvolali nechutnou rvačku. Hráč Dukly Kútny se čtyřicet vteřin před koncem utkání za stavu 3:1 pro Slovan pustil pěstmi do nejlepšího hráče na ledě Marka Urama. Mlátil ho pěstmi na ledě a ostatní hráči Trenčína odtahovali slovanisty, aby Uramovi nemohli pomoct.

Článek

"Poslal jsem Kútneho, aby to Uramovi hokejově osolil," přiznal po utkání český trenér Trenčínu Antonín Stavjaňa. Nervozita se přenesla i na střídačky a do hlediště. Mezi střídačkami padaly nadávky a při odchodu Kútneho do šaten se strhla v tunelu další mela mezi hráči obou týmů. Zasahovat musela bezpečnostní služba a policie. Diváci házeli na střídačku Slovanu různé předměty a podle Bratislavanů maséra a jednoho z hráčů trefila do hlavy láhev.

Zápas se dohrával za asistence policie, která oddělila obě střídačky a chránila střídačku hostů před rozzuřenými diváky. Po zápase hráči Slovanu pospíchali do šatny a trenér hostů Zdeno Cíger v obavách o své zdraví nepřišel ani na závěrečnou tiskovou konferenci. "Rozhodčí utkání nezvládli. To zvyšovalo emoce. K závěru se nechci vyjadřovat, bylo to smutné," uvedl později Cíger.

Stavjaňův asistent Július Pénzeš vyčítal rozhodčím, že uznali druhý gól Slovanu. "Kromě rozhodčích, nikdo puk v brance neviděl. Uznání neregulárního gólu a opakované útoky hráčů Slovanu na našeho brankáře Hálu byly příčinou nechutného závěru," tvrdil. Narážel tím především na zranění Hály při střetu s Uramem. Z opakovaného záběru televize však bylo vidět, že Uram brankáře nezasáhl, ale toho nešťastně zranil vlastní obránce Jiří Heš.

Ve středu se hraje v Trenčíně čtvrté utkání finále, v němž Slovan vede už 3:0. Slovan tak už může získat titul mistra Slovenska. Ve čtvrtfinále si poradil s Popradem 4:2 a v semifinále se Zvolenem 4:0.

Reklama

Související témata: