Hlavní obsah

Marek zajistil vítězným gólem hokejistům Magnitogorsku titul

Český hokejový útočník Jan Marek vstřelil v 53. minutě pátého finálového duelu ruské ligy rozhodující gól a zajistil Magnitogorsku titul. Metallurg vyhrál na ledě úřadujících mistrů a vítězů základní části z Kazaně 2:1 a v sérii zvítězil 3:2 na zápasy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Marek

Článek

Společně s Markem se z titulu raduje i další útočník Jaroslav Kudrna, jenž přišel do "Ocelového města" na Urale loni v listopadu z Třince. Nejproduktivnější hokejista minulého ročníku české extraligy Marek působil v Metallurgu po odchodu ze Sparty celou sezónu.

Smutně naopak skončila premiérová sezóna v ruské superlize pro Jana Nováka z Kazaně, po jehož faulu vstřelil Magnitogorsk v přesilovce úvodní gól zápasu. Bývalý slávistický zadák se navíc právě při snaze zabránit ve skórování Kudrnovi už v 6. minutě zranil a ledovou plochu opustil za asistence lékaře s krvavým obličejem.

Domácím se podařilo vstřelit vytoužený vyrovnávací gól v 52. minutě, ale jen minutu nato se prosadil Marek a zasadil týmu Ak Bars definitivní úder.

Magnitogorsk vedl v úvodu sezóny slavný kanadský kouč Dave King, po jeho zářijovém odvolání dovedl Metallurg k prvnímu titulu od roku 2001 Fjodor Kanarejkin.

Ruská superliga - finále, 5. zápas:
Kazaň - Magnitogorsk 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky: 52. Nikulin - 6. Aťjušov, 53. Marek.
Konečný stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: