Hlavní obsah

Hokejista Brendl podepsal tříletou smlouvu s Brynäs

Hokejový útočník Pavel Brendl bude hrát i v příští sezóně ve švédské lize. Ne však v Moře, v jejímž dresu se stal v tomto ročníku králem střelců, ale v týmu Brynäs Gävle. Ve čtvrtém mužstvu tabulky základní části podepsal český kanonýr se zkušenostmi z NHL tříletou smlouvu.

Foto: www.jatkoaika.com

Český hokejista Pavel Brendl.

Článek

Šestadvacetiletý Brendl si udělal v Elitserien dobré jméno díky 34 vstřeleným gólům v 54 zápasech, a proto neměl o nabídky nouzi. Podle jeho zástupce Jaromíra Henyše staršího z agentury EuroHockey Services se o Brendlovy služby zajímaly kluby ze Švédska, Ruska a Švýcarska. "Nyní je více než spokojen. Podepsal velice lukrativní kontrakt, podle nějž by měl patřit k nejlépe placeným hráčům ligy," řekl v pátek ČTK Henyš.

Pro Brendla byla minulá sezóna výjimečná, neboť poprvé po sedmi letech odehrál celý ročník pouze v jednom mužstvu. Juniorský mistr světa z roku 2001 za poslední tři roky nastoupil převážně v zahraničí za devět týmů, v Česku hájil krátce barvy Třince a prvoligové Olomouce. Někdejší čtyřka draftu si zahrála v NHL za Philadelphii, Carolinu a Phoenix v 78 zápasech, v nichž zaznamenala 11 gólů a stejný počet asistencí.

Trenér Alois Hadamczik v této sezóně povolal hráče s nálepkou náladového talentu k listopadovému turnaji Karjala, na další akce už Brendla nepozval.

Reklama

Související témata: