Hlavní obsah

Český obránce Marušák bude pokračovat ve švédském Djurgaardenu

STOCKHOLM

Český hokejový obránce Jiří Marušák bude i v nadcházející sezóně působit ve švédském Djurgaardenu. Jednatřicetiletý zadák hrál ve stockholmském klubu od konce prosince uplynulého roku poté, co předčasně skončil v CSKA Moskva. Kvůli přísným daňovým zákonům ve Švédsku zamíří Marušák do švédské metropole až v polovině října, do té doby možná bude působit v finském klubu Tappara Tampere.

Foto: Právo

Jiří Marušák.

Článek

Dohodli jsme se. Sice jsme chtěli, aby měl Jirka smlouvu na celou sezónu, ale nešlo to," řekl dnes ČTK hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest. Varianta angažmá zlínského odchovance pro úvod ročníku je prý rozjednaná. "Mohl by jít do Tappary Tampere, s kterou Jirka získal titul. Ale ještě jednáme," doplnil Spálenka.

Marušák v uplynulém ročníku odehrál za Djurgaarden 19 utkání a připsal si deset bodů za čtyři branky a šest asistencí. Sezónu začal v mateřském Zlíně, odkud zamířil v říjnu do CSKA a v Moskvě strávil necelé dva měsíce. Krátké působení v Tappaře v roce 2003 bylo prvním Marušákovým zahraničním angažmá, poté hrál také v Novokuzněcku a v Petrohradu.

Reklama

Související témata: