Hlavní obsah

Rusům se opět nelíbí podmínky smlouvy IIHF s NHL

Rusko možná stejně jako před dvěma lety odmítne smlouvu o podmínkách odchodu hokejistů z Evropy do NHL. Na novém znění dohody se v sobotu domluvili zástupci Mezinárodní hokejová federace (IIHF) s představiteli zámořské soutěže a předložili ji k odsouhlasení sedmi nejsilnějším evropským hokejovým zemím.

Foto: rushockey.com

Jevgenij Malkin v dresu Magnitogorsku

Článek

Čtyřletý kontrakt má být podepsán v úterý, šéf ruského hokeje Vladislav Treťjak však v den podpisu prohlásil, že jeho země se vyjádří až ve středu.

Navíc naznačil, že ruský bojkot může pokračovat. "Náš postoj se ani trochu nezměnil. Chceme v první řadě, aby NHL respektovala naše smlouvy. Když chtějí hráče, který má kontrakt, musejí jednat o uvolnění s jeho klubem," řekl Treťjak agentuře Reuters.

Podle nové dohody dostane evropský klub při odchodu hráče do NHL kompenzaci 200 tisíc dolarů. Podle Treťjaka se tak smlouva příliš neliší od té předchozí, protože ruské týmy požadují za své hvězdy miliónové částky. "Nepotřebujeme žádné almužny a 200 tisíc je pro nás almužna. Hráči jako Malkin nebo Ovečkin mají hodnotu několika miliónů a my jsme odhodláni bojovat o svá práva u soudu," prohlásil šéf Ruské hokejové federace.

Také čeští funkcionáři mají k podobě nové smlouvy výhrady, podle ředitele Asociace profesionálních klubů (APK) Stanislava Šulce se k ní však s velkou pravděpodobností připojí.

Reklama

Související témata: