Hlavní obsah

Koreis se vrací ze zámoří do Evropy, bude hrát za finský Ilves

PRAHA

Hokejový útočník Jakub Koreis se vrací po čtyřech letech ze zámořského angažmá zpět na evropská kluziště a míří do finského klubu Ilves Tampere. "Dohodli jsme se na roční smlouvě," řekl dvaadvacetiletý Koreis serveru hokej.cz.

Článek

Plzeňský rodák se před čtyřmi roky vydal za oceán dobývat splnění svého snu zahrát si slavnou NHL. První sezónu odehrál v juniorské OHL za Guelph Storm, posléze ho čekaly tři roky v AHL: nejprve v barvách Utahu Grizzlies a poslední dvě sezóny za San Antonio Rampage. Startu za první tým Phoenixu Coyotes, klubu, jenž ho v roce 2002 jako 19. hráče draftoval, se však nedočkal.

"Jakubovi v zámoří skončila smlouva a klub mu ji dále neprodloužil. Sám Jakub by se však moc rád do zámoří znovu vrátil," řekl ve středu ČTK hráčův zástupce pro zámoří František Kaberle.

"Moc jsem po NHL toužil a stále toužím. Ale letos jsem si řekl, že už nebudu čekat na šanci. Zkusím něco nového. Především proto jsem se dohodl na roční smlouvě s finským Ilvesem Tampere," vysvětlil své rozhodnutí bývalý juniorský reprezentant Koreis.

Za poslední sezónu odehrál v dresu San Antonia, farmářského týmu Phoenixu, 77 utkání a nasbíral v nich 25 bodů za šest branek a 19 asistencí. "Minulý ročník nebyl nejhorší, aspoň tedy z mého pohledu. Udělal jsem víc bodů než za dvě předchozí sezóny dohromady. Mohlo to vypadat z mé strany ještě lépe, ale celkově mám docela dobrý pocit," shrnul Koreis.

V Ilvesu je zatím jediným cizincem 

Přesto na povolání do kádru Kojotů čekal marně. Ačkoli Phoenix si nevedl také nijak úspěšně a play-off pro něj zůstalo pouhým přáním. "Ale bohužel to nevyšlo. Příležitost mi nedali, což mě samozřejmě mrzí," přiznal Koreis.

Ačkoli se v Ilvesu vystřídalo již několik českých hokejistů včetně Radka Dudy v minulé sezóně, Koreis je v současnosti jediným Čechem v kádru. "Koukal jsem na internet, zatím jsem v kádru dokonce jediným cizincem," dodal.

Do Tampere odletí o víkendu. "Zapojím se do letní přípravy a budu makat společně s týmem. Teď jsem se nějaký čas chystal na sezónu individuálně, bude to pro mě trošku novinka. Ale v partě se trénuje lépe. Celkově se do Ilvesu moc těším," řekl Koreis.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články