Hlavní obsah

Český hokejista Kohn míří z Espoo do CSKA Moskva

MOSKVA

Český hokejový útočník Ladislav Kohn odchází z finského celku Blues Espoo do CSKA Moskva. S týmem semifinalisty uplynulého ročníku ruské superligy se dohodl podle oficiálních stránek klubu na roční smlouvě. V CSKA se dvaatřicetiletý člen širšího kádru české reprezentace potká s gólmanem Vladimírem Hudáčkem, kterého získal slavný moskevský klub v úterý.

Foto: www.blues.fi

Ladislav Kohn ještě v dresu Blues Espoo.

Článek

Kohn opouští Blues Espoo po čtyřech letech. Působil tam nepřetržitě od roku 2003, kdy se definitivně vrátil ze zámoří. Za oceán odešel rodák z Uherského Hradiště v roce 1993 v osmnácti letech z Kladna a v NHL sehrál za Calgary, Toronto, Anaheim, Atlantu a Detroit celkem 186 utkání, v nichž nasbíral 42 bodů za 14 branek a 28 asistencí.

V dresu Espoo se objevil už v ročníku 2001/02, který ale zakončil v dresu Detroitu. Nastoupil však jen ke čtyřem utkání základní části a nemohl se s Red Wings plnohodnotně radovat ze zisku Stanleyova poháru. V následující sezoně odehrál Kohn tři utkání za Calgary a na farmě zůstal i po výměně do Philadelphie.

Kohn má za sebou nejpodařenější sezonu v SM-Liize. V 53 zápasech si připsal 45 bodů za 23 branek a 22 asistencí. V devíti zápasech play off přidal tři trefy a dvě přihrávky. V této sezoně odehrál jedenáct utkání za národní tým a z přípravy na světový šampionát v Moskvě vypadl až těsně před mistrovstvím. Celkem má na kontě v národním týmu 16 utkání a čtyři góly.

Reklama

Související témata: