Hlavní obsah

Kadlec v Omsku hrát nebude, ve hře je jeho návrat do Slavie

PRAHA

Angažmá českého hokejového obránce Petra Kadlece v ruském Avangardu Omsk skončilo ještě dříve, než pořádně začalo. Třicetiletý hráč neprošel vstupní lékařskou prohlídkou a bohatý sibiřský klub o něj ztratil zájem. Kadlec, který je po operaci kolena, by se měl vrátit do Slavie, odkud měl do Omsku zamířit na hostování. Pražský tým se však zatím k jeho návratu staví zdrženlivě.

Foto: čtk

Hokejisté Slavie Jaroslav Bednář (vlevo) a Petr Kadlec

Článek

"Týmový doktor prohlásil, že budu moct hrát nejdřív v listopadu. Omsk tak ztratil zájem," řekl Kadlec deníku Blesk. Podle jeho agenta Aleše Volka však ruský klub byl o stavu hráče informován. "Podle názoru jiných lékařů bude fit mnohem dřív. Rusové byli se stavem Petra dopředu seznámeni, přesto do toho šli. A teď cukli," uvedl Volek.

Účastník mistrovství světa 2003 by se měl teoreticky vrátit do Slavie. Generální manažer a trenér Vladimír Růžička si tím ale úplně jistý není. "Těžko k tomu teď můžu něco říct. V pondělí mám jednání s agentem," řekl Růžička.

Slavia podle všeho počítala, že díky odchodu elitního obránce ušetří v rozpočtu a navíc získá finance za jeho uvolnění. Navíc není vyloučeno, že by v klubu působil obránce Jan Novák, který v loňské sezoně hostoval v Kazani a nyní je zatím bez zahraničního angažmá. I na něj by Slavia potřebovala dostatek financí.

Reklama

Související témata: