Hlavní obsah

Pálffy se vrátí na led, bude hrát doma za Skalici

Jeden z nejlepších slovenských hokejistů poslední doby Žigmund Pálffy se rozhodl pokračovat v kariéře, kterou vinou zdravotních problémů přerušil v lednu loňského roku. Od té doby pětařicetiletý útočník žádný soutěžní zápas nehrál. Nyní se však schyluje k jeho návratu. Ve čtvrtek by měl podepsat smlouvu ve slovenské Skalici, v jejímž dresu už hrál v letech 1998 a 2004.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Slovenska Žigmund Pálffy

Článek

Pálffy přerušil v lednu 2006 své působení u týmu Pittsburgh Penguins v NHL kvůli vleklým potížím s ramenem. Další měsíce pak mistr světa z roku 2002 trávil odpočinkem a věnoval se také své vášni pro dostihové koně. Už v závěru uplynulé sezóny však začal chodit na tréninky Skalice a zapojil se rovněž do letní přípravy slovenského klubu.

Za Skalici už Pálffy hrál na začátku sezóny 1998/99, kdy se nemohl dohodnout na nové smlouvě s New York Islanders. Do města u hranic s Českou republikou se poté vrátil ještě během výluky v ročníku 2004/05. Tehdy zde však odehrál jen osm utkání, na zbytek sezóny se upsal pražské Slavii. Klub HK 36 Skalica hraje slovenskou extraligu od roku 1997 a v poslední sezóně vypadl ve čtvrtfinále play-off s Košicemi.

S vrcholovým hokejem začal v roce 1990 tehdy osmnáctiletý Pálffy v dresu AC Nitra, další dva roky pak zářil v Dukle Trenčín. V roce 1993 se křídelní útočník s velmi dobrou střeleckou efektivitou rozhodl pro odchod do NHL a hrál postupně za New York Islanders, Los Angeles Kings, a Pittsburgh Penguins.

Reklama

Související témata: