Hlavní obsah

Pálffy se upsal rodné Skalici na jednu sezónu

SKALICA

Slovenský hokejový útočník Žigmund Pálffy podepsal roční smlouvu s celkem HK 36 Skalica a na následné tiskové konferenci nevyloučil návrat do reprezentaci či dokonce do zámořské NHL. Loni v lednu přitom nyní pětatřicetiletý hráč ukončil kvůli problémům s ramenem své působení v Pittsburgh Penguins.

Článek

K návratu na led se podle svých slov rozhodl poté, co se stabilizoval zdravotní stav jeho dcery Saskie, která se narodila na začátku ledna. V pořádku je i jeho manželka Andrea. "Když bylo jasné, že jsou v pořádku, tak jsem se rozhodl pro návrat. Už můžu hrát a jsem rád, že jsem podepsal smlouvu právě v rodném městě. Skalici toho hodně dlužím a chci pomoci dostat tento klub na špici," řekl Pálffy.

Se svými novými spoluhráči absolvoval celou letní přípravu a nebude chybět ani nyní na ledě. Spokojen byl i se skutečností, že problematické rameno drží. "Doufám, že budu v pohodě," uvedl zkušený útočník, který dnes ani nevyloučil, že by se mohl vrátit i do národního týmu. "Nechci nic uspěchat. Na to je ještě dost času, mistrovství světa je až na konci sezóny. Musím nejdříve potvrdit své výkony na ledě," podotkl Pálffy.

Pálffy, který hájil barvy Slovenska na pěti světových šampionátech a podílel se i na zisku zlatých medailí na MS v roce 2002, hrál naposledy za Pittsburgh. Celkově odehrál v NHL za New York Islanders, Los Angeles a Penguins téměř 700 zápasů. Nyní se ale hodlá plně soustředit na výkony v dresu Skalice. Že by v průběhu sezóny někam odešel, prý nehrozí. "Dohodli jsme se na smlouvě na celou sezónu. Včetně play-off," dodal.

Reklama

Související témata: