Hlavní obsah

Hokejový útočník Moravec posílí německý Wolfsburg

WOLFSBURG

Český hokejový útočník David Moravec bude v příští sezóně oblékat dres německého celku EHC Wolfsburg. Čtyřiatřicetiletý hráč podepsal s vedením nováčka elitní DEL ligy podle oficiální internetové stránky klubu roční smlouvu.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

"Měli jsme nabídky i ze Švédska a Finska, ale nakonec se David rozhodl pro Německo. Zvažovali jsme, co bude nejlepší a svou roli hrála i vzdálenost do Česka. Rodina už se totiž nacestovala dost," řekl ČTK hráčův zástupce Vladimír Hamrla. Přiznal však, že kdyby dostal jeho klient dobrou nabídku z české extraligy, asi by do zahraničí už nezamířil. "Jenže žádná nepřišla," uvedl.

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa působil v uplynulé sezóně nejprve ve švédském Malmö a poté přestoupil do finské Hämeenlinny. V minulosti oblékal bývalý hráč Vítkovic i dres Lokomotivu Jaroslavl, Plzně či Buffala.

"Své schopnosti na mezinárodní úrovni dokazuje už řadu let. Je jedno jestli v Čechách, Rusku, Švédsku nebo naposledy ve Finsku. Hledá novou výzvu a chce své kvality dokázat i v německé lize," řekl na Moravcovu adresu sportovní ředitel klubu Karl Heinz Fliegauf. Český útočník by se k týmu měl připojit 1. srpna.

Reklama

Související témata: