Hlavní obsah

Obránce Jan Novák bude hrát za švédskou Skellefteu

Hokejový obránce Jan Novák, který se po ukončení angažmá v ruské Kazani připravoval na novou sezónu s pražskou Slavií, bude hájit barvy švédského klubu Skelleftea AIK. V novém působišti se dohodl na ročním kontraktu.

Článek

"Smlouva je bez opce, potom se uvidí," řekl ve středu ČTK Novák. "Je to krok do neznáma, skoro vůbec nic o klubu nevím. Pavel Brendl se mi smál, že je to pěkná díra," dodal se smíchem.

Osmadvacetiletý Novák, který patřil dlouhá léta k oporám Slavie a byl členem české reprezentace, odehrál v uplynulém ročníku v Kazani 33 utkání, v nichž zaznamenal devět bodů za dva góly a sedm nahrávek.

Skelleftea, jejímž největším úspěchem je švédský titul z roku 1978, musela v poslední sezóně obhájit svou příslušnost k elitě až v baráži. V základní části skončila předposlední.

Sportovní hledisko rozhodlo

Pro Skellefteu se prý Novák rozhodl především ze sportovního hlediska. "Je fakt, že z těch nabídek, co jsem měl, to byla i jedna z nejlepších po finanční stránce, ale pro mě je důležité hlavně to, že bych tam měl dostávat hodně příležitostí a prostoru na ledě včetně přesilovek," uvedl Novák. Neodradilo ho ani špatné umístění klubu v minulé sezóně. "Agent mi říkal, že by měli mít letos jiný tým a posilují, tak snad nebudeme hrát někde na konci," prohlásil.

Ve hře prý bylo více klubů. "Byly tam sice i jiné nabídky, dokonce něco z Ameriky, ale z týmu, kde je asi patnáct obránců, takže tomu jsem dával asi tak dvacet až třicet procent a nakonec se rozhodl takto," uvedl Novák.

Reklama

Související témata: