Hlavní obsah

Hokejový kouč Miloš Holaň podepsal na rok smlouvu v Lillehammeru

OSTRAVA

Bývalý vynikající obránce a nynější hokejový trenér, který naposledy působil ve Vítkovicích, Miloš Holaň získal angažmá v norské lize. Šestatřicetiletý trenér povede v další sezóně Lillehammer, se kterým v pátek podepsal roční smlouvu. Holaň byl bez práce od loňského listopadu, kdy musel kvůli neuspokojivým výsledkům uvolnit místo ve Vítkovicích. Mezitím se mu sešlo několik nabídek z domácích i zahraničních klubů.

Článek

"Chtěl jsem to jít zkusit vyloženě do zahraničí a tohle přesně splňuje moje představy," řekl Holaň ČTK. S vedením norského klubu, kterému dal tip jiný český trenér působící v Norsku Josef Bruk, byl v kontaktu celý červenec. Holaň se však definitivně rozhodl až po inspekčním pobytu přímo v Lillehammeru. "Byl jsem se tam podívat na čtrnáct dnů, vlastně na takové zkoušce, jak to tam vypadá. A to mě přesvědčilo. Klub chce prosperovat, mluví se v něm anglicky, což je pro komunikaci velice důležité," upozornil Holaň.

Lillehammer se v uplynulém ročníku norské ligy pohyboval na chvostu tabulky, existenci si nakonec zachránil až v baráži. Nový trenér ho má určitě vyvést do vyšších pater, ale žádný výkonnostní cíl od klubu ještě nedostal. "Teprve jsme podepsali smlouvu. Vím teďka jen to, že tam odlítám osmého srpna," řekl Holaň.

Český hokej má v dějišti zimní olympiády v roce 1994 slušný zvuk. V posledních letech v klubu působila celá řada českých hokejistů, donedávna měl na soupisce početnou skupinu kolem veteránů Tomáše Sršně a Rudolfa Pejchara. Jestli naváže na tradici svých předchůdců, to Holaň zatím nechce rozebírat. "Opravdu budu čekat, co a jak. Je to hodně čerstvé, nechci předbíhat, nejdříve se musíme pobavit s vedením," dodal Holaň.

Reklama

Související témata: