Hlavní obsah

Jašina vítal v Jaroslavli i Vladimír Vůjtek

JAROSLAVL

Velký rozruch vzbudil středeční přílet Alexeje Jašina ze zámoří do Moskvy. Na letišti jej čekaly televizní štáby a spousta novinářů. Největší hvězda nového ročníku ruské hokejové superligy si užívá zasloužené pozornosti. Nejinak tomu bylo i ve čtvrtek, kdy už Jašin absolvoval první trénink se svým novým zaměstnavatelem Lokomotiv Jaroslavl.

Článek

"Je to událost a lidé zde jeho příchod velmi prožívají. Jašin je výborný útočník a už se těším, až jej uvidím při hře," je ze své nové posily nadšený kanadský trenér Jaroslavle Paul Gardner.

Příchod Jašina si dokonce nenechal ujít ani český kouč Vladimír Vůjtek, který kdysi stál na střídačce ruského týmu. "V Lokomotivu vždy byli dobří hráči, ale jen málo takových lídrů jako je Jašin. Předtím to byli hráči jako Kovalenko nebo Bucajev, kteří dokázali rozhodovat zápasy," řekl Vůjtek starší ruské televizi.

Opět s devatenáctkou na dresu

Samotný Jašin měl z prvního setkání s novými spoluhráči příjemný pocit. "Všichni kluci mne dobře přijali stejně jako hlavní trenér. V takové atmosféře se bude dobře pracovat," liboval si v rozhovoru pro deník Sport-Express. "Věřím, že budeme hrát o první příčky a předvedeme útočný a kombinační hokej, který se bude divákům líbit," dodal.

V klubu teď budou řešit, s kým bude hvězdný Jašin hrát v útoku, nabízí se bývalý spoluhráč z New York Islanders Randy Robitaille. "S Randym by jsme si určitě rozuměli. Ale to, s kým budu hrát, vyřeší trenéři. V Lokomotivu je řada dobrých hráčů," řekl Jašin diplomaticky. Jasné je jen to, že chce nastupovat v dresu číslo 19, na který byl léta zvyklý. Pouze v Islanders nosil číslo 79, protože devatenáctka patřila legendě klubu Bryanu Trottierovi.

Reklama

Související témata: