Hlavní obsah

Obránce Tverdovskij je další z mnoha posil ruské Ufy

UFA

Další posilu před novou sezónou získali hokejisté ruského týmu Salavat Julajev Ufa. S klubem se dohodl na smlouvě obránce Oleg Tverdovskij, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu z let 2003 a 2006. Podmínky kontraktu nebyly zveřejněny, ale údajně se jedná o víceletou smlouvu pro jednatřicetiletého hráče.

Článek

"S Olegem jsme začali jednat už na jaře. Hráč jako on mužstvu výrazně pomůže," řekl deníku Sovětskij sport prezident Ufy Nikolaj Kuralov. Tverdovskij odešel do zámoří v roce 1994 jako dvojka draftu a hrál postupně za Anaheim, Winnipeg, Phoenix, New Jersey, Carolinu a Los Angeles. V letech 2003-2005 se objevil v ruské lize jako hráč Omsku.

Ufa se na nadcházející ročník ruské superligy notně posílila. Do klubu přišel z Kazaně reprezentační gólman Alexander Jeremenko a také jeho dva spoluhráči Vitalij Proškin a Igor Ščadilov. Obranu pak ještě vyztužili Kiril Kolcov a Michail Černov a také český bek Miroslav Blaťák. V nejbližších dnech by se měl klub dohodnout i s útočníkem Stanislavem Čistovem, který hrál naposledy v NHL za Boston Bruins.

Reklama

Související témata: