Hlavní obsah

Marián Hossa byl vyhlášen nejlepším hokejistou Slovenska

BRATISLAVA

Útočník Marián Hossa byl v sobotu večer vyhlášen nejlepším hokejistou Slovenska v sezóně 2006/07. Hvězda Atlanty triumfovala v anketě podruhé v kariéře a převzala v novostavbě Slovenského národního divadla v Bratislavě Zlatý puk. Marián Hossa získal ocenění i pro nejlepšího útočníka. Brankářem sezóny se stal Peter Budaj z Colorada a obráncem Ľubomír Višňovský z Los Angeles.

Foto: REUTERS/Ray Stubblebine

Slovenské křídlo Marián Hossa v dresu Atlanty

Článek

Hossa v sezóně jako druhý Slovák v historii pokořil v NHL stobodovou hranici, když vstřelil 43 branek a na 57 přihrál. V příštích letech se pokusí zaútočit na Miroslava Šatana a Petera Bondru, kteří dokázali triumfovat v anketě o Zlatý puk třikrát.

Nejlepším trenérem sezóny byl vyhlášen Peter Oremus ze Skalice, výběr All star slovenské extraligy ovládli hráči mistrovského Slovanu Bratislava. Zastoupení měli v osobě finského brankáře Sasuho Hoviho a útočníků Romana Kukumberga a Marka Urama. Šestici doplnili obránci Daniel Babka ze Zvolenu, Marcel Šterbák z Košic a Tibor Melichárek z Trenčína, nová posila českého šampióna Sparty.

Do Síně slávy slovenského hokeje byl jako 22. člen uveden in memoriam Dušan Pašek. Mistr světa z Prahy z roku 1985 zemřel tragicky v roce 1998 v sedmatřiceti letech.

Reklama

Související témata: