Hlavní obsah

Obránce Platil míří do Chabarovsku, kde končí Duda

Český hokejový obránce Jan Platil bude navzdory předčasnému konci plánovaného angažmá v Petrohradu působit v ruské superlize, kde se podle internetového serveru Sport-Express dohodl na smlouvě v Chabarovsku. Kvůli příchodu čtyřiadvacetiletého účastníka letošního mistrovství světa v Moskvě naopak v Amuru končí útočník Radek Duda.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Platil

Článek

"Duda měl u nás testovací smlouvu," citoval Sport-Express trenéra Chabarovsku Vladimira Mariničeva. "My potřebujeme nutně obránce, proto jsme se rozhodli toto místo legionáře uvolnit pro českého reprezentanta Platila, který by se měl v nejbližších dnech připojit k týmu," dodal s tím, že Platil už uzavřel kontrakt.

Kladenský odchovanec Platil se loni v létě vrátil do Evropy po šestiletém působení v zámoří, kde hrál tři roky juniorskou OHL v Barrie Colts a další tři sezony na farmě Ottawy v Binghamtonu. Upsal se ve Finsku týmu Lukko Rauma, ale tam v listopadu skončil a od prosince pak hrál za CSKA Moskva. Letos v létě uzavřel kontrakt s Petrohradem, jenže americký trenér Barry Smith mu nečekaně na začátku přípravy řekl, že s ním nepočítá.

Osmadvacetiletý Duda rovněž prožil v uplynulé sezoně stěhování. Za švédské Malmö odehrál jen devět utkání a klub s ním přestal počítat. Ročník dohrál v Ilvesu Tampere a nyní se chystal na působení v Chabarovsku. Přípravu s Amurem narušilo bývalému hráči Sparty, Plzně, Slavie či Kazaně během soustředění ve Finsku nepříjemné zranění v obličeji, kvůli němuž byl téměř měsíc mimo hru.

Reklama

Související témata: