Hlavní obsah

Bulis končí v NHL, upsal se ruskému Chimiku

PRAHA

Jan Bulis po devíti sezónách opouští NHL, těsně před úterním startem ruské hokejové superligy si totiž dohodl angažmá v Chimik Moskevská oblast. Devětadvacetiletý útočník se klubu sídlícímu v Mytišči upsal na dva roky a premiérový zápas sehraje na ledě mistrovského Magnitogorsku.

Článek

„Upřednostňoval jsem NHL, ale žádná zajímavá nabídka nepřišla. Nějaké kontakty sice byly, ale vše se táhlo strašně dlouho. Ruský klub jednal rychle a já už nechtěl čekat," uvedl Bulis pro sportovninoviny.cz

Zlákala ho i lukrativní finanční nabídka. „Chimik nabídl hodně dobré peníze, tolik bych v NHL nevydělal," přiznal Bulis, jenž naposledy působil ve Vancouveru a měl smlouvu na 1,3 milionu dolarů. „Těším se ale také na novou zkušenost a jsem zvědavý na kvalitu ligy v Rusku."

Držitel stříbra z MS 2006 a člen bronzového olympijského týmu z Turína tak bude lépe využitelný i pro reprezentaci. „Pokud o mě bude zájem, rád na akce národního týmu přijedu," řekl Bulis, který je vedle Švéda Ekmana a kanadského centra St. Pierra třetí posilou Chimiku z ciziny.

Reklama

Související témata: